Griezelige monster traktatie: spook cupcakes

Wil je een leuke, maar toch ook enge traktatie? Dan is deze griezelige, grappige monster spookcupcake een superleuk idee! Een traktatie die niet alleen leuk en lekker is: hij is ook heel makkelijk en snel te maken! De ideale traktatie voor op school of op een kinderfeestje dus.  

Wat heb je nodig?

  • chocoladecake
  • wit glazuur
  • water
  • suikeroogjes

Cupcakes

De chocoladecake kan je zelf maken, maar ook zelf kopen. Ik maakte de chocolade cupcakes heel simpel met een pak kant en klare choco cakemix van Homemade. Deze mix hoef je alleen maar met een spatel met water te mengen. Het modderige mengsel wat daarna ontstaat, verdeel je over 12 cakevormpjes in een muffin bakblik. Vul de vormpjes tot iets meer dan de helft met het choco beslag. En natuurlijk mag je het in de beslagkom overgebleven beslag proeven! Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar op 190˚.

Spookachtig versieren

Zijn de cupcakes afgekoeld, dan kan je beginnen met decoreren. Plak een witte marshmallow vast op de bovenkant van een cupcake. Als de marshmallow goed vastzit, giet je de witte glazuur langzaam over de hele marshmallow heen. Maak een paar lange ‘drips’ met het glazuur. Dan gaan de cupcakes er pas echt spookie uitzien!

Finishing touch

Als laatste plak je in de nog natte glazuur een paar suikeroogjes. Dat hoeft echt niet recht, een beetje scheef is namelijk best griezelig. Of wat dacht je van  één oog of juist drie? Gewoon je fantasie volgen dus. Als het glazuur hard is, zit als het goed is de marshmallow aan de cupcake vast en de oogjes aan de marshmallow. Zo snel is deze traktatie al klaar, perfect voor een kinderfeestje dus!

Wie gaat ze ook proberen?
Liefs,
Jessica

Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below