Help het is zo ver…..vandaag word ik 40!

Jeetje het feit ligt er…vandaag is het 40 jaar geleden dat ik in 1978 het levenslicht zag! – SLIK – Hèèl 2017 heb ik geprobeerd om mezelf voor te bereiden op deze naderende dag. Elke dag fluisterde ik naar mijn spiegelbeeld; “je bent bijna VEER-TIG ” ! Ik dacht dat het iets zou helpen. En hoopte dat het een gewenningsproces zou zijn. Dat ik er uiteindelijk wel aan zou wennen als ik het elke ochtend tegen mezelf zou zeggen….maar niets is minder waar. Nu het echt zover is schrik ik me toch nog te pletter!40!Doe normaal…hoe kan dit? Waar zijn de afgelopen jaren naar toe gevlogen. Waarom gaat het allemaal zo snel? Ik ben hier duidelijk nog niet aan toe!

Je ziet ze vast ook wel eens voorbij komen. Bovenstaande girlpower quotes. Hoe vaker je ze leest, hoe meer je er zelf misschien in gaat geloven. Op dit moment verdenk ik een 50-er of een 60-er er van om deze quotes te bedenken. Dat kan toch niet anders. Hey maakt toch niks uit; life begins at 40! Of deze; joh je ziet er echt nog uit als 39… 🙂 Ja ja, ik geloof er niets van. Jullie? Het vooruitzicht op 40 worden, vond en vind ik echt alles behalve aantrekkelijk. Ik heb er ook lang over nagedacht wat ik nu vind van het 40 worden en de conclusie is dit; VER-SCHRIK-KE-LIJK! Misschien denk je waarom?Het is niet vanwege het feit dat ik ouder word en dat het ook duidelijk zichtbaar is. Daar kan ik mee leven en lang leve alle beauty- en make-up producten die we op onze ouder wordende smoeltjes kunnen smeren. Rimpels horen er nu eenmaal bij en die lach rimpels hebben ook hun charme. Het is ook niet het feit dat ik wekelijks meer grijs haar krijg. Ik heb een fantastische kapper. Dus who cares??Het is meer het besef dat je “jeugdige” jaren nu echt achter je liggen.Vroeger toen ik begin 20 was vond ik mensen van 40 echt al oud. En nu ben ik het zelf dus.Later is gekomen. Staat voor de deur. En hij brengt niet eens bloemen mee. En nu ben ik dus oud. En ik vind dat dus echt even slikken…..Terug in de tijd?Zou ik terug willen in de tijd?Ook hier heb ik over nagedacht.Zou ik nog een 20 jarige Hipster willen zijn.Het antwoord is; NEE.Stel je voor dan zou ik de hele dag met geverfd unicorn haar naar die foute rapper Boef moeten luisteren. No thanks. Drukke 30-er dan?Terug naar de baby’s en het luiertijdperk….Twijfelend over alles en te druk om ook maar naar de kapper te kunnen gaan. Nee dat hoeft ook niet meer. Die fase ligt ook echt achter me.

Dan toch maar hier blijven. Bij 40 is het nieuwe 30 en er het beste van maken! Vandaag ga ik shoppen. Ik ga mezelf trakteren op een mooie, dure echt leren tas. Om de pijn te verzachten. Leer wordt mooier als het ouder wordt. Dus ik ga me vastklampen aan die tas en samen oud worden. En hopen dat mijn leer ook een beetje mooi gaat plooien…..Verder ga ik vandaag alle happy 40 quotes lezen, herhalen, nog eens lezen. (stuur ze gerust door…) Net zolang totdat ik zelf geloof dat Forty  Fucking Fabulous is! Liefs,Rachèl

Rachel

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";