Het ideale oppasmeisje. Heb jij haar al gevonden?

Een oppas.
Zodra je een gezin hebt, blijkt al snel dat je het vaak niet alleen af kunt. Samen met je partner, of soms alleen, roei je met de riemen die je hebt en probeer je het kroost zo goed als je kunt op te voeden. Je maakt gebruik van school, bso en andere hulptroepen. En als je geluk hebt dan kun je regelmatig terugvallen op de oppas skills van opa en oma. Heerlijk al die hulp en vaak ook heel erg nodig.
De praktijk laat zien, althans bij ons, dat je opa en oma al zo vaak nodig hebt, dat je ze al bijna niet meer durft te vragen om alweer op te passen. En vooral niet als je eigenlijk zomaar een avondje weg wilt. En dus is het vinden van het perfecte oppasmeisje essentieel voor een happy momlife.  
Voor de avonden dat wij gezellig even willen uiteten zonder reden, of wijn willen drinken, omdat het vrijdag is of gewoon het leven willen vieren, omdat we te snel oud worden moest er dus zo’n oppas meisje komen. De grote vraag was alleen, waar haal je ze nu VANDAAN?
Het bleek een enorme zoektocht…

Net zoals je kapper, of je gynaecoloog, het moet meteen goed voelen. Het is nogal belangrijk. Je vertrouwt iemand jouw kostbaarste bezit toe. Je oogappeltjes. Dat meisje op de bank moet bij je gezin passen en het liefste moeten de kinderen een gat in de lucht springen zodra zij binnenkomt. Ze moeten staan te popelen tot je het huis verlaat. Dan weet je dat het helemaal snor zit.

Wij gingen dus op zoek.
De eerste stap in de zoektocht was raadplegen bij VRIENDINNEN. Wie hadden zij als oppas ?
Daaruit kwamen een aantal tips. En `kregen`wij dus een oppasmeisje die al een beetje bekend was.
In eerste instantie leek dat een goed plan, maar gaandeweg bleken mijn VRIENDINNEN zelf héél vaak wijn te willen drinken en kon `mijn` oppas meisje dus nooit. Niet handig dus.
Andere VRIENDINNEN hadden een oppasmeisje die bij binnenkomst een fles wijn meenam. En nee, niet voor mijn vriendin, maar om zich alvast in te drinken, omdat ze na het oppassen nog op stap ging….. word ik nou oud of is dit heel bijzonder…. Indrinken op je oppas-adres. Nee hier pas ik voor.
Nog een andere vriendin trof het oppasmeisje met een jongeman aan op haar smetteloze bank…. en nee ze zaten niet gezellig samen te candy crushen. Iewwwww.
Na al deze verhalen durfde ik bijna niemand meer in huis te halen en dus werd de zoektocht even gestaakt.
Maar nu kan ik je vertellen dat ik ze heb gevonden!  Ze bestaan echt nog. Leuke, lieve oppasmeisjes die het fantastisch leuk vinden om met de kinderen 36 spelletjes te spelen. Die ze niet druk vinden, maar zo lekker enthousiast. Die hutten bouwen in je woonkamer. Met de radio aan op standje 10. Die lekker gek doen en omgekeerd op de bank kruipen om de Voice met ze te spelen. Die snappen dat de snoetjes en zwarte voetjes even gewassen moeten worden voordat ze naar bed gaan. Die het niet erg vinden om 10 bladzijden voor te lezen. Maar die bovenal de kinderen lekker kind laten zijn.
Heb je jouw meisje GEVONDEN? Koester haar en geniet van de vrije tijd die zij met zich meebrengt. Wanneer je weet dat de kinderen het super gezellig hebben, zit je toch net even NOG lekkerder aan je wijntje.

Cheers op het  oppasmeisje!

Liefs,
Rachel

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";