Het leven van een 8ste groeper deze maand: een middelbare school kiezen!

De jongste moet dit jaar beslissen naar welke middelbare school ze wilt. Dat doet me aan twee jaar geleden denken, toen mijn oudste die keuze moest maken. Toen gingen we naar verschillende open dagen.  Zo’n dag dat je totaal geen realistisch beeld krijgt van die school. Het is namelijk feest, je krijgt snoep na het maken van een opdracht en je mag spectaculaire proefjes doen. Zo gaat het er normaal dus niet aan toe op school!

De keuze is reuze

Er zijn zoveel middelbare scholen, dat het lastig is om te kiezen. Zelf had ik de keuze uit twee middelbare scholen. Je koos gewoon voor de dichtstbijzijnde en waar je ouders leraren kenden. Simple as that! Nu kon de oudste er uit ongeveer 10 kiezen! Allemaal hebben ze wel een speciaal iets in de ‘aanbieding’. Van Chinees tot techniek. En dan heb je ook nog de meest waanzinnige bestemmingen voor studiereizen. Feesten, schoolkampen en uitjes moet ik ook niet vergeten aan het keuze lijstje toe te voegen.

Waar kijkt mijn kind naar?

Dochterlief mocht zelf aangeven naar welke school ze wilt. Zij moet er tenslotte de komende jaren elke dag naar toe. Aardige leraren, het gebouw, de extra vakken, dat is waar Julie naar keek. Daar kon ik me wel in vinden. Maar er is nog meer om naar te kijken!

En waar kijk ik naar?

Naar de manier van lesgeven (die ouderwetse manier bevalt ons wel), huiswerk op school maken (ter voorkoming van dagelijkse discussies over huiswerk maken), de grootte van de school (hoe vindt ze hier ooit de weg??), gebruik van een laptop (oftewel moeten we een laptop kopen?). Dat, en het gevoel wat je bij de school krijgt natuurlijk. 

Meuk of leuk

De eerste indruk is toch wel de school zelf, dus het gebouw en de sfeer. Bij de een hangt er een leuke sfeer, is het lekker licht, kleurrijk en modern. Bij anderen denk ik ‘wat een oude meuk’. Bij de ene dan wel mooie oude meuk, maar bij de andere krijg ik een tot mijn schrik een ziekenhuisgevoel. Een doolhof vol eindeloze witte, maar toch donkere gangen. Het moderne, lichte gebouw met brede gangen, daar ging haar voorkeur naar uit.

Roze koeken en soep versus bagels en poké bowls

Had ik vroeger alleen roze koeken en soep in de ‘kantine’, nu kan je op alle scholen kiezen uit de meest luxe broodjes. Niet alleen broodjes trouwens, ook de nieuwste foodtrends als poké bowls staan op het menu! En het zag er best goed uit moet ik zeggen. Of dit nu het einde betekent van de fase ‘broodtrommel mee naar school’  is me nog onduidelijk. Waarschijnlijk niet, nu ze dat toch echt van haar eigen zakgeld mag betalen!

En nu kiezen…

Gelukkig heeft Evie al een top 2. Maar ja, wie weet verandert dat nog na een opendag of meeloopmiddag. Morgen loopt ze weer een dagje mee bij de school waar haar zus op zit, dus ik ben benieuwd!

Liefs,
Jessica

Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";