Het wij-gevoel

Op dit platform spat het er van af. Die Prachtige Mama’s; dat zijn wij!
Jij en ik, je vriendin, die moeder van school, de vrouw van de bakker, je sportinstructrice! Allemaal uniek en allemaal even prachtig. En wat leuk dat je ze hier allemaal tegenkomt.

Het is super fijn dat wij-gevoel!
Je bent niet alleen. Je hoort ergens bij en dat vinden de meesten van ons enorm prettig.

Vaak begint dat wij-gevoel al op de basisschool. Ook onze kinderen vinden het fijn om ergens bij te horen. Natuurlijk hebben ze hun voorkeuren. Kiezen ze zelf hun vriendjes en/of vriendinnetjes, maar zijn ze toch ook blij dat ze een klein onderdeel zijn van groep 4, 6 of 8. Met zijn allen naar dezelfde school. Dezelfde lessen volgen, net als iedereen die je kent. Dat voelt vertrouwd.

Zo ook in hun privé leven. Beide kinderen zitten nu op hockey en ook daar is het wij-gevoel een veilige factor. Samen strijden ze voor de winst en samen slikken ze hun tranen weg na een flinke nederlaag. Wat fijn dat je dan kunt bouwen op je teamgenoten.

Richting je volwassen leven krijg je vaak ineens een berg collega’s. Ook daar komt het wij-gevoel weer om de hoek. En het zal vast niet met iedereen klikken, maar om samen verantwoordelijkheid te dragen voor de werkzaamheden die er zijn kan een heel fijn gevoel geven.

En dan word je moeder; een prachtige mama! Dan begrijp je pas echt hoe fijn het wij-gevoel is. Uitgezonderd de bemoei-moeders is het heerlijk om bij zo’n grote club gelijkgestemden te horen.

Ik schreef er eerder al eens een blog over. Ook ik ben gek op het wij-gevoel. En ik hou van dit platform en alle clubjes waar ik onderdeel van ben. Heerlijk om samen te sparren, kletsen, koffie/wijn te drinken, te filosoferen over het leven, of om lekker inhoudsloos te brabbelen. I love it! En ik zou niet zonder kunnen.

Maar zo nu en dan vind ik alleen maar IK ook heerlijk. Even geen geklets, geen gebrabbel, geen andere meningen, geen andere invloeden, maar even stil staan bij wat IK nou eigenlijk belangrijk vind.

Een dagje sauna, even een tijdschrift lezen of lekker even zweten op een spinning fiets. Het helpt mij om even alleen te zijn en even mijn hoofd leeg te maken. Even resetten om daarna weer volop te kunnen genieten van iedereen om mij heen! Ik merk steeds vaker dat ik dat toch ook echt even nodig heb! Niet te lang hoor, want ik ben nou eenmaal een enorme kwebbel tante, maar zo nu en dan een paar uurtjes….heerlijk!

Herken je dit? Ik ben benieuwd hoe jullie Prachtige Mama’s je wij-gevoel even uit zetten….

Liefs,
Rachèl

Hi, ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Getrouwd en mama van 2 lieverds. Verder ben ik druk, extreem ongeduldig, eigenwijs & enorm ambitieus. En heb ik een fanatieke oorbellen verslaving. Ook ben ik de trotse oprichter & eigenaar van dit fantastische platform. Let’s connect mama’s -X- 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below