Interview met een Krachtige-Prachtige-Mama!

Hai, ik ben Rosanne van der Laarse, 35 jaar en moeder van twee heerlijke druktemakers. Ik vul mijn dagen met het werken aan mijn ‘hobby’: Mijn praktijk De Kinder- en Opvoedcoach waar ik met hart en ziel kan genieten van het coachen en trainen van ouders en kinderen.

Waarom heb jij gekozen om te gaan boksen?

Ik was nooit een sportief type maar wel al jaren op zoek naar een vorm van sport die ik eindelijk eens vol zou houden in plaats van een sportschool te sponsoren. Toen ik zelf de Rots&Water weerbaarheidstraining volgde die ik nu aan kinderen en gezinnen geef bleek daar een stuk ‘boksen’ in te zitten. Dat voelde zó geweldig dat ik besloot daar mee verder te gaan.

Hoe lang doe je dit al?

Ik boks nu ongeveer een jaar. Dit is voor het eerst in mijn hele leven dat ik een sport langer dan een paar maanden vol hou en nog steeds met heel veel zin minstens twee keer in de week vrijwillig? naar de boksschool ga!

Wat brengen deze trainingen jou persoonlijk?

De trainingen geven me ontzettend veel energie, ik voel me beter over mezelf, en -geloof het of niet- ik blijk een hoop agressie in me te hebben die er af en toe uit moet, en het voelt héérlijk om dat op een constructieve en positieve manier te kunnen doen!

Waarom heb je voor boksschool Teus de Kruyf gekozen?

Ik kwam bij Teus op aanraden van een vriendin… en ben er nooit meer weg gegaan. Boksschool Teus de Kruijf heeft een hele vriendelijke, laagdrempelige sfeer. Het voelt echt inmiddels een beetje als thuis komen. Zelfs als ik even wat minder in mijn vel zit ga ik er graag heen en loop ik altijd weer met een smile de deur uit!

Train je alleen mee in de dameslessen of ook in de gemengde lessen?

Ik train mee wanneer het me uitkomt en dat kan dus zowel een Ladies Only les zijn of een gemengde les. Het idee van met mannen trainen is voor heel veel dames geloof ik best spannend, maar door de fijne sfeer en het onderlinge respect bij Teus is dat echt helemaal niet nodig.

Heeft het boksen invloed op jou als mama?

Zeker. Ik ben er echt een leuker mens en mama van geworden! Ik zit lekkerder in mijn vel en voel me vrolijker en energieker; daar vaart iedereen wel bij!

Wat maakt jou een Prachtige mama?

Ik voel me een prachtige mama omdat ik ongelofelijk veel van kinderen hou, en met name die van mezelf natuurlijk:) Mijn kinderen gaan voor alles. Nou ja, bijna alles. Ik ben er inmiddels achter dat goed voor jezelf zorgen eigenlijk als eerste moet komen; pas als je als ouder goed voor jezelf zorgt kun je er voor zorgen dat je kinderen ook helemaal tot bloei komen.

Welke Prachtige mama bewonder jij?

Er zijn veel Prachtige mama’s die ik bewonder… Maar ik denk twee in het bijzonder: mijn eigen moeder; een wonderbaarlijk kleurrijk mens die me zó veel leert en heeft geleerd, die me steunt en die me oneindig lief heeft. En daarnaast mijn beste vriendinnetje; die ondanks moeilijkheden altijd weer haar gevoel durft te volgen in wat goed is voor haar kinderen en daar heel puur op durft te vertrouwen, dat vind ik prachtig!

Wat vind je lastig aan het moederschap?

Ik werk veel met gezinnen en dus ook moeders die worstelen met moeilijkheden die het moederschap met zich mee brengt. Ik ben zelf een gescheiden ouder en merk dat ik het nog een uitdaging vind om niet bij elke ‘moeilijke’ fase me schuldig te voelen omdat het aan de scheiding zou kunnen liggen dat ze zich zo voelen. Überhaupt vind ik het geloof ik, net als de meeste ouders, lastig om mijn kinderen te moeten zien worstelen met zaken… en om niet die zaken voor ze op te gaan lossen. Ik weet heel goed dat het goed is dat ze hun eigen bergen mogen beklimmen en beren mogen bevechten… het in de praktijk brengen is soms nog verdraaide lastig!

Wat vind je het allermooiste aan het moederschap?

Het allermooiste aan moeder zijn vind ik de onvoorwaardelijke liefde die je voelt voor en krijgt van je kinderen. Zelfs als ze je even de ‘allerALLERstomste’ vinden, weet je dat het goed zit. Dat is prachtig. Daarnaast leren ze me elke dag weer zo veel over mezelf, over het leven, en kan ik me bij hen soms echt weer helemaal zelf kind voelen: lekker ravotten, hutten bouwen, busjestrappen of plassen stampen: dat maakt het leven toch veel leuker!

Benieuwd geworden naar de bokslessen voor vrouwen? En lijkt het je ook wel iets voor jou? Neem dan snel eens een kijkje op de site van boksschool Teus de Kruyf. Er is vast ook een les voor jou te vinden!

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below