Kaartspelletjes spelen met je gezin: Deze moeten absoluut mee op vakantie

gezin spelletjes kaartspelletjes

Het is altijd leuk om kaartspelletjes te spelen met je gezin. En met de vakantie bijna voor de deur wordt het weer tijd om nieuwe favorieten toe te voegen aan je spelletjes verzameling. Deze moeten mee op vakantie. Hier thuis spelen we graag samen een leuk spelletje, maar onze wensen lopen nogal uiteen. Manlief houdt van dobbelspellen, zoonlief van Monopoly. Dat speelt hij alleen nog met zijn oma, want duurt zooooooo lang. De puber, die speelt niks. En ik hou van kaartspelletjes, die lekker vlot klaar zijn. Uno is mijn favoriet.

Gezellige avonden

Recent deed ik op Facebook een oproep. Wat zijn jullie favoriete spelletjes? Welke gaan er mee op vakantie? Passen perfect in de koffer? En welke is favoriet voor lange avonden op de camping. Ik heb een verzameling voor jullie gemaakt. Jullie tips en mijn persoonlijke favorieten. Hierbij mijn top 5:

kaartspelletjes spelen met je gezin  strategische spellen, gezelschapsspellen, familie-entertainment.

Uno Flip – Een klassieker met een verrassende wending:

Ik ben dol op Uno. Het gaat lekker snel en je kunt het ook gemakkelijk even in een restaurant doen. Of wachtend op de luchthaven. Uno Flip werd massaal getipt. Ik heb hem direct gekocht en ben inderdaad verkocht. Hier de uitleg van dit leuke spel.
Uno Flip is een spannende variant van het iconische kaartspel Uno. Het spel volgt grotendeels de basisregels van Uno, waarbij spelers kaarten afleggen door bijpassende kleuren en nummers te spelen. Maar hier komt de wending: Uno Flip introduceert een omkeerbare kaart die het spel volledig kan veranderen. Met de “Flip”-kaart worden alle kaarten omgedraaid, inclusief puntenaantallen en actiekaarten. Uno Flip zorgt voor opwinding, strategische beslissingen en een extra laag spanning in het klassieke Uno-spel. Een aanrader dus. Als je houdt van kaartspelletjes spelen met je gezin, dan heb je deze nodig.

Regenwormen – Verzamel de juiste tegels en versla je tegenstanders:

Regenwormen is een boeiend dobbel- en verzamelspel waarbij spelers proberen regenwormtegels te verzamelen om punten te scoren. Elke tegel heeft een waarde en het doel is om combinaties van tegels te verzamelen die overeenkomen met de dobbelresultaten. Maar wees voorzichtig, want andere spelers kunnen tegels stelen die je nodig hebt om punten te scoren. Regenwormen is een spel van risico, planning en het nemen van strategische beslissingen om je tegenstanders te slim af te zijn. Nog niet in huis, maar mijn nieuwsgierigheid is zeker gewekt.

Bever Bende – De race om boomstammen te verzamelen:

Bever Bende is een hilarisch kaartspel waarbij spelers in de huid kruipen van ondeugende bevers die boomstammen stelen. Het doel is om de meeste boomstammen te verzamelen door kaarten van dezelfde kleur te spelen en de boomstammen van je tegenstanders te stelen. Maar pas op voor de bever die je boomstammen kan stelen! Bever Bende is een vlot en dynamisch spel dat spelers uitdaagt om snel te reageren, slim te spelen en hun tegenstanders in de gaten te houden. Ook deze heb ik gekocht n.a.v. jullie tips. Hij is echt enorm leuk. En ook de nieuwe favoriet van mijn zoontje. Ook erg leuk om met zijn viertjes te spelen. Deze vinden we allemaal leuk. Een groot succes.

kaartspelletjes spelen met je gezin

Vlotte Geesten – Reflexen en observatie zijn de sleutel tot succes:

Vlotte Geesten is een levendig kaartspel dat beroep doet op je reflexen en observatievermogen. Het spel bevat kaarten met verschillende symbolen en spelers moeten zo snel mogelijk reageren en de kaart grijpen die overeenkomt met een specifieke combinatie van symbolen. Ik waarschuw je alvast voor deze….je wint het zelden van je kids. Dit gaat zo snel! En het is pijnlijk, maar onze reflexen zijn stukken trager. Ik merk wel als ik dit spel een aantal keren achter elkaar speel, dat het beter gaat! Een goede train your brain is dit. Na 3 spelletjes komt die grijze massa van mij in beweging en word ik scherper!

Keer op Keer: Een Verslavend en Strategisch Kaartspel voor de Puzzelliefhebber

Keer op Keer is een dobbel- en invulspel waarbij spelers strategisch gebruik moeten maken van dobbelresultaten om vakjes op hun speelbord in te vullen. Het speelbord toont een raster van 9×9 vakjes, elk met een specifieke kleur en waarde. Het doel is om zoveel mogelijk vakjes in te vullen en punten te verdienen door rijen en kolommen compleet te maken. Het spel vereist planning, tactiek en een goed oog voor het optimaliseren van je zetten. Nog niet in huis, maar ook een absolute kanshebber.

Naast deze leuke tips zijn er natuurlijk nog veel meer leuke spelletjes. Varkens in de modder kocht ik ook nav jullie tips. Mijn zoon is daar helemaal weg van! Die gaat dus mee naar Griekenland.


Andere leuke tips waren: Sushi Go, Punto, Lama, Uno, Dobble etc. Genoeg keuze. Zelf nog een fantastische tip? Plaats gerust een reactie. Altijd leuk om jullie tips te verzamelen.

Laat die zomervakantie maar komen. Wij zijn er helemaal klaar voor.

Liefs,

Rachèl

Speelgoed

Speelgoed

Speelgoed

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below