Kerstdiner op school

Nog even en dan is het alweer kerst! Dat betekent dus ook weer kerstdiner op school. Wafels in de vorm van hartjes met veel poedersuiker, dat is wat mijn dochtertje altijd wilt maken als kersthapje. Omdat dit haar laatste kerstdiner op de basisschool is, dacht ik dat het misschien leuk zou zijn om een keer iets anders te maken. Vele gezellige uren samen in de keuken later was de conclusie: nee, ik wil toch wafels. Die vind echt iedereen superlekker!

Sneeuwpop
Ook al worden het dus gewoon weer wafels, deze sneeuwpop vonden mijn dochtertje en haar vriendinnetje toch ook wel echt heel leuk. Het is een combi van verschillende sneeuwpop ideeën op Pinterest. Wie weet willen jullie kids deze wel als kersthapje of traktatie maken. Best makkelijk te maken, het enige lastige is de ijzers van de slee. Maar dat leg ik zo nog uit.

Benodigdheden
– Kerst zuurstokken
– Rijstwafels met yoghurt
– Poedersuiker
– Witte marshmallows
– Eetbare zwarte en rode stift
– Pretzels mini
– Snoep tagliatelle

Slee maken
Als eerste snij je een langwerpige sleebodem uit een rijstwafel. Dus je haalt de zijkanten van de wafel weg om een reepje van ongeveer vier of vijf centimeter over te houden. Maak van poedersuiker en een paar druppels water een glazuurpapje. Plak daarmee twee kerst zuurstokken van op de kale kant van de rijstwafel. Tip is om de yoghurtkant op een snijplank te leggen, de glazuur op de wafel te druppelen en de zuurstokken daarop te leggen. De gebogen uiteinden van de zuurstokken kan je, als je de plank op de rand van je aanrecht legt, naar beneden laten hangen over de keukenrand heen. Belangrijk is om genoeg glazuur te gebruiken en geduldig te wachten tot het echt goed vast zit.

Zullen wij een sneeuwpop maken? Terwijl je wacht, kan je de sneeuwpop maken. Teken met eetbare stift stippels voor een mond, neus, ogen en knopen op de marshmallows.  Daarna plak je twee marshmallows op elkaar met glazuur. Ja, het is een beetje geklieder, maar het werkt wel! Dan is het tijd voor de armen. Prik, duw en draai een mini pretzelstokje in de zijkant van de sneeuwpop. Niet te hard knijpen, want dat verschrompelt je sneeuwpop…. Als finishing touch wikkel je een halve snoep tagliatelle als shawl rond de nek van je sneeuwpop. De andere helft eet je op, dat is in ieder geval wat de meiden deden!

Is de slee ‘eindelijk’ droog en goed vastgeplakt, dan kan je deze kersttraktatie afmaken. Het enige wat je nog moet doen is de sneeuwpop op de slee plakken. En dan is het kersthapje klaar. Redelijk wat gepruts dus, maar wel met een superleuk resultaat!

Wil je meer ideeën voor makkelijke kersthapjes? Kijk dan op mijn blog www.vankaat.nl/blog-1

Liefs,
Jessica

Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";