Lekker met complimenten strooien

Een compliment geven.
Eigenlijk doen we dat toch veel te weinig. We weten altijd precies te vertellen wat er allemaal niet goed gaat, maar waarom zeggen we toch zo sporadisch iets als het wel goed gaat? Het is toch veel leuker om te horen dat je er stralend uitziet ipv te horen; “ben je moe?  Heb je slecht geslapen? Kort nachtje gehad? Ja ik zag het al aan je….”.

En bedankt. Vanochtend toen ik in de spiegel keek heb ik mijn wallen zelf ook mogen aanschouwen, maar fijn dat je me nog op mijn gezwollen tekortkomingen wijst….NOT! 

Waarom?
Waarom doen (wij vrouwen ) dit? Alsof de Prachtige Mama tegenover je daar nou echt gelukkig van wordt. Soms is het echt beter om gewoon even te zwijgen. 

Ik wil jullie graag meenemen naar een situatie van een aantal weken geleden. Nietsvermoedend liep ik richting school. Nog een beetje moe, want de nacht is hoe dan ook altijd te kort sinds het moederschap. Ongetwijfeld weer met wallen onder mijn ogen, maar aan mijn handen mijn allerliefste kindjes. Huppelend richting klas. Dus gelukkig met of zonder wallen. 

En daar werd ik aangesproken door een andere Prachtige Mama. Een mama die mij zomaar spontaan vertelde dat ze mij volgt! En dat ze zo geniet van het platform en met zoveel plezier de blogs en de tips leest. Dat ik haar helemaal niet ken, maar zij mij wel en dat ze me toch even wilde vertellen hoe zeer ze van Prachtige Mama’s geniet en dat ik vooral door moet gaan!!!

 

Nou geloof mij. Na deze mooie woorden huppelde deze mama de school in. Met een stralend gezicht en een lach van oor tot oor. Een grote lach die vervolgens 3 dagen is blijven zitten. En oh wat gaf dit een heerlijk gevoel! Een gevoel van blijdschap en mega trots op mezelf.

Dus bedankt lieve, prachtige mama. You made my day! Thanks voor je lieve woorden. Deze opsteker kwam exact op het juiste moment.

Oproep:
Zullen wij Prachtige Mama’s samen wat meer complimenten rondstrooien? Geef die ene Prachtige Mama in je omgeving vandaag eens een lekker compliment. Een heerlijke opsteker. Zodat ze wanneer ze in de spiegel kijkt een grote glimlach ziet ipv haar wallen.

Kleine moeite….

Strooien maar!

Liefs,Rachèl

Rachel

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";