Op vakantie zonder kinderen

vakantie zonder kinderen

Dat gun ik elke Prachtige Mama

Twee jaar geleden ben ik voor het eerst sinds ik moeder ben op vakantie gegaan met vriendinnen en zonder mijn kinderen. 4 dagen naar Ibiza. Een heerlijke vakantie zonder kinderen. Toch vond ik het destijds ook reuze spannend. Zo ver weg van mijn bloedjes… zou het allemaal wel goed gaan?
Vorig jaar kon het vanwege corona niet doorgaan. We besloten om lekker elke maand door te sparen en het plan was om in juni alsnog naar Ibiza te gaan. En ditmaal geen 4 dagen, maar 6! Het was nog even spannend met alle Corona perikelen, maar wij hadden de perfecte week uitgezocht. Een week waarin Ibiza nog niet Oranje kleurde.
Het enige dat oranje kleurde was de Sangria….

Een heuse, volledige vakantie. Niet maar even een paar dagen weg. Maar gewoon een week lang me-time.
En wat was het fantastisch!
Wat is het heerlijk om een aantal dagen alleen maar voor jezelf te hoeven zorgen. Om me weer even Rachèl te voelen i.p.v. moeder van Isis en/of Jamie.

Ik omring me graag met andere prachtige mama’s. En natuurlijk kan dat ook in Nederland. Een keertje lunchen. Een wijnavondje. Dat is ook hartstikke gezellig natuurlijk, maar dan gaat het nog vaak over werk en de kinderen. Ook fijn. Lekker even sparren en ideeën uitwisselen. Heel erg waardevol, maar je rust er niet van uit.

Op vakantie, dan kun je lekker even zorgeloos zijn. Genieten van de omgeving, je gezelschap, het eten. Je weer even lekker vrij voelen en los van alle verplichtingen. En als je dan weet dat thuis alles perfect geregeld is. Dat de kids het ook elke dag naar hun zin hebben, dan kun je er nog meer van genieten.

Wat ik zo fantastisch vind als je even weg bent met vriendinnen, is dat je “oude” ik weer naar boven komt. Natuurlijk is ze altijd nog aanwezig, maar vaak word je zo opgeslokt door de dagelijkse beslommeringen dat je haar niet meer hoort. Op vakantie komt ze terug. Dan besef ik me weer waar IK van geniet. Wat IK belangrijk vind en kom ik er aan toe om mijn eigen gedachten weer eens te ordenen. En wat is dat super fijn.

En dan de chemie die vrij komt wanneer je weg bent met vriendinnen, dat is toch goud waard! Ouderwets weer eens giechelen om de stomste dingen. Wat een heerlijkheid. In ons geval gaat alles heel soepel. We plannen waar we heen gaan, waar we gaan eten, hoe laat etc. En dit is allemaal zo geregeld. Lekker ongecompliceerd. Echt 6 dagen lang volop genieten.

vakantie zonder kinderen Cotton club Ibiza

Tel daar bij op dat we op Ibiza waren. Het zonovergoten prachtige eiland. Met de allermooiste strandjes, pittoreske baaitjes, heerlijke strandtentjes, goddelijk eten, de alleralleraller lekkerste Sangria ooit, zon, had ik al gezegd 6 dagen zon……Ik kan je vertellen dat een Prachtige Mama daar gigantisch van op knapt!

En ik besef me dat ik in de luxe verkeer dat dit kan. Dat ik ook nog met mijn gezin op vakantie ga en dat ik daar ook 100% van geniet. Dat zou ik zeker weten niet willen missen.
Maar twijfel je of je ook eens alleen weg moet gaan, dan zou ik zeggen; doe het! Making memories!
Mijn man zorgde er voor dat de kinderen ook een beetje feest hadden. Die gingen fluitend door de dagen en ik mocht zelfs nog wel wat langer weg blijven…. Hebben jullie mama niet gemist vroeg ik?! Nee hoor; we zijn geen 2 meer!

Iedereen happy dus.
Ik spaar alweer voor volgend jaar. Het moederschap vind ik fantastisch en ik hou gigantisch veel van mijn kinderen, maar ik hou ook van mezelf. En ik heb het af en toe nodig om mijn batterij eens flink op te laden.
Dat maakt mij een leuker mens en dus ook een leukere moeder!

Liefs,
Rachèl
p.s. blog met de allerleukste Ibiza tips volgt!

Heerlijke vakantie dankzij deze top vriendinnen!
Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below