Puberkamer

Lieve Prachtige mama’s,

Het einde van het schooljaar nadert weer. Ik heb het gevoel dat ik 2x met mijn ogen heb geknipperd en hup…voorbij was hij. Dit schooljaar had van mij wat langzamer mogen gaan, of wat langer mogen duren. Onze middelste gaat namelijk naar de “middelbare” en dat vind ik nogal een dingetje. Loslaten heet dat en daar ben ik gewoon niet zo goed in. Voordat deze blog een totaal andere wending gaat krijgen, sluit ik bij dezen het onderwerp “loslaten”. Wellicht een mooi onderwerp voor mijn collega-bloggers?

Waar wil ik wel over schrijven? Nou…een nieuw schooljaar betekent ook groter wordende kinderen, zeker als ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Mijn ervaring met onze oudste is, dat het dan gewaardeerd wordt als hun kamer ook mee verandert: een heuse puberkamer. Al het kinderachtige spul eruit en voor de meisjes: het mag vooral niet teveel roze meer zijn!

Nu wil het feit dat onze middelste een hoog roze-gehalte in haar kamer had, compleet met megaschattig bloemenbehang. Ik was er nog lang niet op uitgekeken, maar daar dacht onze brugpieper in spé anders over: Het moest stoer en over de kleuren had ze ook al nagedacht. Zwart, wit en een vleugje geel. Oh…en in plaats van dat bloemenbehang had ze liever geen verf, maar een ander behangetje. Het zweet brak me uit, het betreft namelijk een zolderkamer, met schuine daken, uitstekende balken en een nok van zeker 4 meter hoog. Dat lag niet in mijn planning… Want naast dat ik hoogtevrees heb, heb ik ook nog nooit behangen. En het moest ook nog eens een behangetje met een patroon worden. Dus…

 

Het behang dat uitgezocht werd voor haar stoere kamer, van AS Creation, New England 9078-37 Steen (fotobron behangwereld.nl)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik wilde de beroerdste niet zijn, dus aan de slag! En ik moet eerlijk toegeven: het is ècht leuk werk! Zeker niet het makkelijkst met een patroon, maar als het er goed op zit, is het resultaat er ook naar. De muur naast het behang heb ik zwart geverfd. Dat geeft een mooi contrast met het behang. Onder de muurverf heb ik magneetverf aangebracht, zodat zij daar zelf met magneten dingen op de muur kan bevestigen, zonder dat hamer en spijker er steeds aan te pas hoeven te komen. Van de magneetverf heb ik zeker 3 lagen aangebracht, anders hechten de magneten er niet aan vast.

Onze dochter had een wit ledikant (zo’n leuke met een uitgezaagd hartje in het hoofdeinde) en een oud buikkastje die dienst deed als nachtkastje, ook in het wit. Het bed en het kastje heb ik uit elkaar gehaald en ieder onderdeel afzonderlijk zwart geverfd. Opeens heb je compleet andere meubels! En aangezien wij een witte houten vloer in de slaapkamers hebben, steekt dat prachtig af! Bij Handles and More heb ik de witte canvas lussen gekocht die dienst doen als handgrepen op het buikkastje.

 

Een grote wens van onze dochter was een kledingrek op haar kamer. Maar met de schuine plafonds aan weerszijden, was dat geen optie. Daarom heb ik een alternatief bedacht met een tak drijfhout. Via internet kocht ik een exemplaar van 100 cm. Met wit metseltouw (te koop bij de bouwmarkt) hing ik de tak aan 2 haken op, die ik in het plafond had gedraaid. Een stel van haar favoriete kledingstukken hing ik op hangers aan deze tak, samen met een witte lampion. Kledingrek: check!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo, die klussen waren geklaard; nu kon het puinruimen beginnen. Want wat verzamelen die kids een troep op hun kamer! In ieder laadje lagen onafgemaakte tekeningen, verkreukelde papieren, speelgoed waar nooit meer mee gespeeld wordt… Ik heb ervoor gekozen om 3 stapels te maken: Wat kan weg, wat moet bewaard blijven in haar kamer en wat moet bewaard blijven en krijgt een plek in de herinneringendoos? Een opgeruimde kamer klust ook een stuk prettiger en geeft meteen overzicht.

Ondertussen was ik druk aan het struinen naar leuke accessoires:

* Kussens: Deze heb ik bij Ikea en Karwei gehaald. Omdat ze graag een vleugje geel wilde, heb ik ervoor gekozen om haar kussens deze kleur te geven. Mocht ze dit vroeg of laat zat zijn, dan is dit simpel te vervangen.

 

 

Een jute vloerkleed: Dit geeft wat warmte aan een zwart-witte kamer. Ik heb gekozen voor een ronde vorm, om het strakke en kille van zwart te doorbreken. Het vloerkleed is van By-Boo.

 

 

 

Een kastje voor haar boeken: Een simpel wit kastje moest het worden, zonder poespas. Deze vond ik bij Ikea voor een leuk prijsje. Dit kastje moest onder haar schuine plafond passen. Het leuke is dat er zelfs nog wat op kan staan.

 

 

 

 

 

 

Een stoel om te relaxen:

 

Nieuwe lampjes en niet te vergeten wat wanddecoratie voor het magneetvlak op de muur. Hiervoor heb ik canvas posters gehaald bij More than Canvas. Ze zijn daar leuk, betaalbaar en in allerlei verschillende maten te krijgen.

Dit lampje kocht ik bij Kwantum en hangt in een hoek van de kamer, bij de schommelstoel

 

 

 

 

 

 

Nadat de kamer van onze dochter ingericht was en helemaal naar mijn zin gestyled, was het zover: Zij mocht haar kamer zien. Met een zenuwachtig gevoel deed ik de deur open en leidde haar haar nieuwe kamer binnen. Voor niks had ik mij zenuwachtig gemaakt: wat was ze blij… Eerlijk is eerlijk: het was even een klus, maar het dubbel en dwars waard om dat blije koppie in haar kamer te zien. Ze kwam ogen te kort! Ik raad dit gevoel iedere ouder aan…

Met simpele veranderingen kun je dus een compleet andere kamer maken, met als belangrijkste ingrediënt: verf. Verf om meubels op te pimpen, muren een andere kleur te geven en magneetverf voor een leuk effect op de muur.

Ik wens jullie veel klusplezier met de puberkamers. En komen jullie er niet uit? Neem gerust contact met mij op via mijn website!

Liefs, Saskia

 

Ik ben Saskia (44), getrouwd en moeder van 3 kinderen: Floortje (13), Benthe (11) en Hugo (9). Met mijn bedrijf Zas & Zo interieurstyling geef ik met heel veel plezier interieuradviezen, maak ik interieurontwerpen en verzorg ik de interieurstyling, zowel voor particulieren als bedrijven. Elke keer is het weer een feest om van een huis een ècht thuis te maken of een fijne werkplek te creëren. Nieuwsgierig? Jullie kunnen mij volgen via mijn website https://zasenzo.nl, via facebook https://www.facebook.com/zasenzo/ of via instagram https://www.instagram.com/zas.en.zo/

 

 

 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below