Ra,ra… waar ben ik?

Dit keer een blog over een bijzondere plek. Een plek waar ook jij vast wel eens geweest bent. Waarschijnlijk wel tegen wil en dank, want echt vrijwillig ga je hier niet naar toe. Hoogst waarschijnlijk ben je gefopt door een mede-moeder. Een moeder die jou wilt doen geloven dat deze plek toppie is. Echt relaxed. En zooooo leuk voor de kinderen….!

Toegegeven dat laatste is waar. De rest is gelogen. Die mede-moeders zeggen dat alleen maar zodat zij niet alleen op deze afgrijselijke plek hoeven te zitten. En dus palmen ze je in met hun mooie, rooskleurige verhalen.
Trap er maar niet in. Eenmaal binnen duurt het namelijk uren voordat je weer naar buiten kunt. Op het moment dat je jouw koters gaat vertellen dat ze mee moeten naar huis kun je binnen 3 seconden een krijsconcert verwachten. 3 seconden. Deze garantie durf ik je rustig te geven.

Hierbij enkele tips over deze “bijzondere”plek.

Kun jij raden waar ik ben……..?

1. Het is hier bloedjeheet.
En nee ik ben niet in de sauna. Elke keer weer neem ik me wel voor om snel weer naar de sauna te gaan. Helemaal alleen. Om dan uren in een stilte sauna te gaan zitten. Om te dommelen en te genieten van de zinderende stilte. Mocht er toch weer een mama opduiken die met mij wil kletsen, dan hoef ik alleen maar met 1 vinger naar het bordje te wijzen…. STILTE!

2. Er zijn hier weinig “normale” mensen.
Deze is een beetje lastig, maar als ik er ben voel ik mij vaak de enige normale persoon….oeps. Of ik ben niet normaal en de rest juist wel. Dat kan ook.

3. Behalve munt voor in je thee kun je hier HE-LE-MAAL niets gezonds krijgen.

4. Het barst er van de krijsende kinderen.

5. Na de lunch barst het er van de krijsende, huilende, woedende kinderen.

6. Alles plakt hier door de mierzoete limonade.

7. De kinderen vinden dit het paradijs.

8. De herrie is hier oorverdovend.

9. De andere “vreemde” mensen willen allemaal met je praten.
Ook als je in je telefoon gedoken zit, of in een boekje en je trekt je praat-niet-met-mij-gezicht. Helpt allemaal niet. Er is geen ontkomen aan.

10. Je kunt hier niet naar het toilet.
Er is wel een toilet, maar er zijn zeker 50 kleuters/peuters voor jou gegaan. Dus je kunt wel gaan, maar geloof me…als de blaas nog een beetje werkt na je bevallingen dan is ophouden een betere keuze.

11. Eenmaal buiten (ha, frisse lucht) beloof je jezelf om nooit meer een stap hier binnen te zetten.
Echt nooit meer….. tot de volgende regenachtige studiedag. Waar de kinderen om 6.00 uur wakker zijn. En van 7.00-10.00 alleen maar ruzie maken.
Dan trap je er vast weer in….

Ra, ra waar ben ik?
Weet jij het?

Liefs,
Rachèl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below