Met een schoon huis beginnen!

Een nieuw jaar, betekent ook een fris ‘nieuw’ begin. Hoewel dat ‘nieuwe begin’ natuurlijk vooral spreekwoordelijk is. Want, laten we we eerlijk zijn: we wonen in hetzelfde huis, met dezelfde partner, dezelfde draakjes kinderen en hetzelfde werk. Dus echt een ‘nieuw’ begin is een beetje overdreven.

Fris van startIk hou wel van een frisse start van het nieuwe jaar. Ik hou van de donkere dagen voor kerst en het versieren van ons huis, de kerstverlichting in de straten, huizen en winkels. Maar….. ik vind het ook prima om dat groene gevaarte weer naar zolder te brengen (kunstboom). Dus, hup met mijn duffe hoofd dat ding weer afgetuigd, gedemonteerd tot drie stukken en weer in de zak gedaan. Dat was op nieuwjaarsdag. Wachten tot 6 januari (Driekoningen) doe ik niet (meer). Ik ben dan wel katholiek, maar ach ik ben niet de eerste katholiek die de ‘regels’ overtreedt. Dat is helaas wel gebleken.

PoetsenNa het huis op 1 januari te ontdoen van alle kerstversieringen volgde op 2 januari de poetsbeurt voor het huis. Alles weer even grondig afsoppen, stofzuigen, dweilen…. Waarom? Geen idee. Maar het voelt zohooo goed om alles weer even fris en schoon te hebben. Niet dat het nu zo’n smerige bende was, maar op de een of andere manier voelt het gewoon goed om met je poetsdoek en stofzuiger door het huis te gaan. Alsof je letterlijk die kerstsfeer eruit wilt zuigen. Inclusief alle glitters. De geur van Ajax lemon inademen en genieten van een blinkende vloer. Dat moment duurt vaak niet heel lang namelijk…..

Home aloneDit jaar had ik het geluk dat vriendlief nog een dagje vrij had genomen en ik hem met de drie meiden naar de film kon sturen. Zij blij, ik blij. Ik had een paar uurtjes voor mezelf en mijn poetswoede. Heerlijk ongestoord je gang kunnen gaan en daadwerkelijk even in alle rust genieten van een schoon en opgeruimd huis. Dat is echt ‘the bomb’ voor een moeder. Ik doe niet standaard een voorjaars- of najaarsschoonmaak. Zo na kerst ervaar ik wel vaak een momentje van enige poetsdrang. Misschien omdat je toch die hele meute over de vloer hebt gehad; Jezus in die voederbak, die os en ezel, Maria, Jozef en dan nog die drie wijzen met de wierook en mirre…

Fris van startIk begin 2018 graag fris en opgeruimd. Althans, opgeruimd in mijn hoofd. Want geloof me, die (speelgoed- en kleding)kasten en de zolder verdienen echt nog wel een opruimbeurt. En alle ramen mogen ook wel gedaan worden. Maar hé, ….. stap voor stap.. Het jaar is nog maar net begonnen 🙂 .

testimonial_placeholderquote-left

Template 2 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Template 2

Position

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";