Sinterklaas in Qatar

Sinterklaas is altijd een groot feest bij onze kids, bij wie niet?

Enter your text here…

Weken van te voren al beginnen ze met hun verlanglijstje. Normaal ( in Nederland)  deden we dat al knippend en plakkend met de sinterklaasboeken die we in de bus kregen, maar helaas dit jaar lagen ze niet op tijd in de brievenbus. Zodat opa en oma ze niet mee konden nemen. Dan maar samen een digitaal lijstje maken bij bol.com.

Eigenlijk ook best makkelijk, 1 druk op de knop en alles is besteld. Hoewel……., de wensen waren ook dit jaar weer erg groot, dus eerst maar een aantal items verwijderen, voor de knop “bestellen” in te drukken.

Opa en oma moeten maar een extra grote koffer meenemen , want niet alleen voor de kadootjes moet er ruimte zijn, maar natuurlijk ook voor de pepernoten – chocoladeletters- schuimpjes (doen het hier goed en niet alleen onder de Nederlanders).

Gelukkig hebben we Uitzending gemist voor het Sinterklaasjournaal en krijgen we hier bezoek van de “echte” Sinterklaas tijdens het Nederlandse Sinterklaas feest. De kindjes worden dus zeker niet vergeten, hoewel onze kids daar het 1e jaar wel bang voor waren. “Weet de Sint wel dat wij nu hier wonen, mama?” Kan hij wel in het vliegtuig, hoe gaat het dan met zijn paard?” “Kan ik ook mijn slipper neerzetten want we hebben geen laarzen?” Gelukkig had ik mij al wel enigszins voorbereid op een aantal van dit soort vragen en kon ik zonder blikken of blozen hun een antwoord geven.

Op de Nederlandse school wordt ook aandacht besteed aan de intocht.

Afgelopen week kwam Steijn uit school met het verhaal dat de Sint onderweg was met de boot, maar dat hij niet wist of er voldoende water was om met de boot tot de plek van het feest te komen. Samen moesten ze in de klas een manier bedenken hoe dit op de lossen. De fantasie van Steijn was groot kan ik je vertellen. Volgens hem moesten er 100 auto’s klaar staan die alle kadootjes verder konden vervoeren, maar later bedacht hij dat het misschien beter was om een duiker onder de boot te laten gaan om wielen te plaatsen zodat de boot met allllllle kadootjes zo over de weg verder kon.

Op 2 december zullen we zien hoe het uiteindelijk is opgelost, ben benieuwd……………….Liefs,Kirsten

Ik ben Kirsten Kuiper-Rop, 37 jaar, en getrouwd met Wim. Na op diverse plekken in Nederland te hebben gewoond ivm studie en werk zijn we in 2006 in Alphen aan den Rijn komen wonen waar ik moeder mocht worden van een actieve Steijn en een pittige dame Esmee. Ik heb de opleiding doktersassistente gedaan en werkte uiteindelijk de laatste jaren als teamleider op de polikliniek in een ziekenhuis. Sinds 1,5 jaar woon ik met mijn gezin in Qatar. En schrijf ik voor Prachtige Mama’s over alle bijzondere dingen die ik hier mee maak. Lees je mee?

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below