Spinnenkop met spruitjes…

Als klein meisje met een lui oog werd mij regelmatig gevraagd om dingen op te zoeken. De kleinste items die op de grond vielen, mocht ik opzoeken. En, het lukte meestal ook nog. Wonderbaarlijk? Eigenlijk wel, als je bedenkt dat ik met mijn luie oog zo’n 15% zag.

​’O​ genschijnlijk ‘ kon ik goed toveren dankzij een ander goed oog.

Poef … wegDat toveren is  na 38 (oké bijna 39) levensjaren en drie zwangerschappen wel een beetje verdwenen. Toch lijken mensen om me heen te denken dat ik het nog steeds kan. Dat ik rustig een telefoongesprek kan voeren, de veters van mijn dochters schoen kan strikken én de vragen van mijn andere dochter kan beantwoorden…. TEGELIJKERTIJD.

MultitaskenWij vrouwen schijnen te kunnen multitasken. DREAM ON LADIES. Dat kunnen we niet. Wat we wel kunnen? Controleren, controleren, zelf doen, zelf doen… En dat je dan dus tig zaken tegelijkertijd moet doen, is een logisch gevolg. Met tig ballen in de lucht gaat er vroeg of laat toch echt eentje vallen. Of meer.

MakkieNiet alleen thuis, maar ook op het werk lijken mensen te denken dat ik een soort Tita tovenaar ben die poef alles ‘even’ regelt. Een flyer nodig? Over zeven dagen opgemaakt, gedrukt en afgeleverd? Tuurlijk. Regelen ‘we’ even. Die tekst nakijken? Voor vandaag 12.00 uur? Sure, no problem. Wat? Je hebt een evenement en promotiemateriaal nodig? Gaan we doen. Wanneer? Binnen twee weken. Makkie….. Er moet een nieuwe website komen? Binnen nu en twee maanden? Eitje.

GunstHet lijkt soms wel alsof mensen geen enkel benul van tijd hebben. Alsof ik en mijn samenwerkingspartners/leveranciers echt kunnen toveren. Nu moet ik zeggen dat ik echt met GE-WEL-DI-GE leveranciers/samenwerkingspartners werk en zij het ‘toveren’ een stukje makkelijker maken. Maar, man wat is het vervelend wanneer je voor de zoveelste keer om een ‘gunst’ vraagt, omdat het toch eigenlijk het liefst gisteren al klaar had moeten zijn.

Voor wat hoort wat? En weet je wat dan mijn grootste frustratie en irritatie is? Dat het andersom soms eeuwig lijkt te duren dat je respons krijgt. Dat je met stoom en kokend water het een en ander regelt en het vervolgens ‘blijft liggen’. Omdat er toch nog eerst iets anders geregeld moet worden. Of omdat het nog niet helemaal zeker is dat het zo gaat…. of …. of …. Dan denk ik F*$# OFF! Dat denk ik! Ik zeg dat natuurlijk niet hardop. Nee, ik toon begrip voor de keuze die ze maken en hoop dat het binnenkort helder is en hetgeen ik (samen met anderen) uit mijn ketel heb weten te toveren ook echt gebruikt gaat worden. Dat ik niet helemaal voor niets heb lopen stressen en multitasken zeg maar.

Hollen en stilstaanWeet je; ik begrijp best dat er soms sprake is van voortschrijdend inzicht, dat dingen toch anders moeten, niet doorgaan of juist met stoom en kokend water geregeld moeten worden. In het communicatievak is het soms hollen en dan weer stilstaan. No big deal. En af en toe blijf ik ook bewust stilstaan. Omdat ik echt even geen tijd heb. Hetgeen soms wel resulteert in het feit dat ik weer moet hollen, omdat ik het te lang heb laten liggen…

Zoek, kies, koopPijnpunt zit echt in het feit dat mensen denken dat je in no-time van alles kunt regelen. Het besef van de tijd die het kost om iets te schrijven, opmaken, bouwen of produceren lijkt er niet te zijn. Volgens mij denken sommige mensen dat het leven een soort Bol.com is; zoek, klik, bestel en de volgende dag in huis. Het idiote is: ik doe wel mijn uiterste best om al die last minute verzoeken te regelen én het lukt me in negen van de tien gevallen óók nog. Tja, daarmee hou ik het beeld van mezelf als tovenaar wel enigszins in stand.

​Groeten,

Gaby alias Tita TovenaarBenieuwd waar de titel naar verwijst? Klik dan hier.

Ik ben Gaby Drees (1978), moeder van drie geweldige meiden (2006 – 2008 – 2011), vriendin van de leukste kerel en communicatiedeskundige. Geboren en getogen in Oldenzaal (Overijssel), gestudeerd in Groningen en nu woonachtig in een bruisend dorp in Twente. Ik ben eigenwijs, hou van vernieuwing/verandering, maak niet alles af waar ik aan begin en deel graag mijn belevenissen via blogs. Nieuwsgierig geworden? Op mijn site lees je nog meer leuke blogs; klik hier.

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below