Tips om zelf thuis een kinderfeestje te organiseren

Een kinderfeestje organiseren: het is een jaarlijks terugkerend ritueel. Sommige ouders vinden het leuk, maar sommige ouders zien er als een berg tegenop. Vooral bij een thuisfeestje. Terwijl dat nou juist de leukste feestjes zijn volgens de meeste kinderen! Met deze tips regel je makkelijk een kinderfeestje thuis!

Begin op tijd

Denk ruim voor de feestdatum na over het kinderfeestje. Kijk alvast welke datum of dag je het beste uitkomt, welke vriendjes je kind wilt uitnodigen, is er een thema dat de jarige leuk vindt, bedenk daar activiteiten bij, wil je de kinderen lunch, taart of diner geven, zijn er dingen om rekening mee te houden zoals sporten of vrije dagen. Gewoon even een uurtje ervoor gaan zitten met pen en papier en brainstormen dus.  

Uitnodigingen

Een lastige vraag is en blijft: “hoeveel kinderen mag ik uitnodigen?”.  Een regel die vaak gebruikt wordt is de lijftijd van de jarige plus 1. Wat ik vooral belangrijk vind is dat de kinderen die komen samen een leuke groep zijn. Dus kinderen die het (meestal) samen gezellig en leuk hebben. Het gaat namelijk niet om hoeveel kinderen er komen, maar om dat het een leuk feestje wordt. Hou dat in gedachten bij de uitnodigingenlijst opstellen!

Alles op een rijtje

Weet je hoe lang je het feestje wilt laten duren en een thema? Ga dan nadenken over activiteiten die je de kids wilt laten doen op het feestje. Denk aan actieve spellen om alle energie lekker kwijt te kunnen, maar ook aan rustige activiteiten. Een rust(iger) momentje is voor iedereen goed op een feestje. Zelf maak ik in mijn draaiboeken altijd een volle planning, dus veel verschillende activiteiten. Reden daarvoor is dat je dan activiteiten achter de hand hebt als een spel sneller gaat dan verwacht Maar ook dat je dan kan inspelen op de sfeer, dus als de kinderen echt druk zijn bijvoorbeeld je ze een paar actieve spellen extra laat doen. Wilt iedereen langer knutselen, ook goed! Dus probeer niet heel strak je planning te volgen, wees gewoon flexibel.

Met zijn tweeën

Als het kan, probeer dan een hulp te hebben op het kinderfeestje. Je partner, opa of oma of een vriendin. Zo kan jij het feestje echt ‘mee vieren’, oftewel het feestje goed laten verlopen. De ander kan dan een goede hulp zijn door het eten en drinken te regelen, het volgende spel voor te bereiden of foto’s te maken. Dat scheelt jou gestress en het feestje verloopt daardoor soepeler en dus gezelliger.

Cupcake-feestje

Feestmaaltijd

Mijn ervaring is dat je meestal niet echt veel tijd hebt om eten voor alle kids te maken tijdens het feestje. Kies dus iets wat je kind lekker vindt en wat makkelijk voor jou is. Denk gewoon lekker praktisch zoals friet halen voor tafelfriet, broodje hamburger, pizza’s die je alleen nog maar in de oven moet schuiven. Regel ook meteen wegwerpservies. Scheelt jou een volle vaat en het is meteen opgeruimd na gebruik! Wegwerpborden zijn een goede uitvinding, maak daar (net als mij) gebruik van. 

Cadeauspel

Nog een laatste tip voor op het feestje zelf: wil je dat iedereen aandacht krijgt bij het cadeautjes geven? Maak er dan een spel van. Zo zorg je ervoor dat iedereen even in the picture staat en het cadeautjes geven voor alle kinderen leuk is. 

Feestpakket!

Heb je geen tijd of inspiratie om een kinderfeestje thuis te organiseren? Kijk dan op mijn website www.vankaat.nl. Daar kan je namelijk complete feestpakketten voor een kinderfeestje thuis bestellen. Met kinderfeestjes in originele thema’s, zoals een professorfeestje, unicornfeestje en zeemeerminfeestje.Zo regel jij makkelijk een superleuk kinderfeestje. Hoef jij alleen nog maar de taart en het eten te kopen. Handig toch!

Liefs,
Jessica

Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below