Unicornbark; Vrolijke eenhoorn chocolade

Eenhoornchocolade oftewel unicornbark. Ziet er zo vrolijk uit met al die kleurtjes. Perfect als lekkere snack voor op je eenhoornfeestje. Je kan het natuurlijk ook met andere kleuren en decoratie maken. Dus het past bij elk thema! En wat zo fijn is, het is niet alleen lekker, het is nog makkelijk om te maken ook! 

Wat heb je nodig

  • 6 repen witte chocolade
  • verschillende kleuren eetbare kleurstoffen
  • heel veel discodip (of andere eetbare decoratie)
  • pan
  • schaaltje
  • zeef
  • lepels
  • een paar bakjes (zo veel als je kleuren hebt)
  • ovenschaal of bakplaat
  • bakpapier

Choco smelten

Om de chocolade snel te laten smelten, breek je de repen in kleine stukje. Leg de helft van de stukjes in een schaaltje wat je kan verwarmen. Zelf smelt ik de chocolade au-bain-marie. Maar in de magnetron kan natuurlijk ook. Vul de pan met water. Het schaaltje met choco stukjes zet je in een grote zeef die bovenop een pan past. Zo ‘zweeft’ je schaaltje net boven (of net in) het water. Verwarm het water, zodat de chocolade warm wordt en gaat smelten. Roer de chocolade goed door totdat deze goed gesmolten is en geen klontjes meer heeft.   

Choco kleuren

Als de choco is gesmolten verdeel je deze over verschillende bakjes. En zet je de andere helft van de chocostukjes in een nieuw schaaltje meteen in de pan om die helft ook te laten smelten.

Druppel ondertussen een paar druppeltjes kleurstof in elk bakje om verschillende kleuren te maken. Wil je pastelkleuren? Doe dan niet te veel druppels erin. Hoe meer druppels, hoe feller de kleur word. De kleurstof kan je ook mengen. Let wel op bij het maken van bijvoorbeeld paars. Blauw is namelijk en overheersende kleur. Dus meng in dat geval een paar druppeltjes blauw met het dubbele aantal druppels rood.

 Mengen

Zijn je kleuren klaar en is de andere helft chocolade ook gesmolten? Giet dan de witte chocolade op een bakplaat of in een ovenschaal waar bakpapier in ligt. Schep met een lepel de gekleurde chocolade op de witte chocolade. Verdeel de kleuren in delen over de witte chocolade. Zo krijg je een witte chocolade met grote spikkels en de door jou gemaakte kleuren. Is alle gekleurde chocolade op? Maak dan met een satéprikker of rietje swirls (boogjes) in de gekleurde chocolade. Dan lopen de kleuren mooi in elkaar over. Hoeft niet, maar staat wel lekker vrolijk als je er nog iets van decoratie over strooit als finishing touch. Denk aan discodip, strooisel of kleine snoepjes.

Wachten

Is je chocolade klaar? Zet ‘m dan in de koelkast. Na ongeveer vier uur is je chocolade goed hard. Dan kan je de grote reep uit de ovenschaal halen. Breek deze in stukken door er gewoon op te slaan. En dan is het tijd om te proeven!

Wie gaat dit ook proberen?

Liefs,
Jessica

Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below