Vakantiegevoel in je eigen keuken

Vakantiegevoel
Zomer
Keukeninspiratie
Thuis koken
Griekse keuken
Tzatziki
Pitabrood
Santorini
Spaanse keuken
Paella
Keramieken schaaltjes
Mediterrane sfeer
Gezellig tafelen
Buiten eten
Vakantieherinneringen
Sfeervol eten
Familie eten
Kookinspiratie
Eetmomenten
Gezonde snacks

Koken is eerlijk gezegd niet mijn grootste hobby.
Ik doe het wel dagelijks en probeer te variëren met mijn gerechten. Nu de kids steeds groter worden, vind ik het wel al iets “leuker” worden. Oftewel; ze zeuren wat minder.
Bahhhh dit lust ik niet en gatver wat eten we nu weer?“, hoor ik eigenlijk steeds minder vaak. En dat is super fijn. Sta ik toch niet voor niks te zwoegen achter die pannen. Gelukkig heb je tegenwoordig prachtige betaalbare keukens, zodat je echt kunt zorgen dat het hart van je huis aan jouw wensen voldoet. En kun je van je keuken een gezellig en warm plekje maken.

Foodie

Waar ik wel enorm dol op ben is eten!
En dan vooral op vakantie. Op een zonnig terras. Blote benen, de zon op mijn snoet. Leuk gezelschap en dan onder het genot van een koud, wit wijntje lekker babbelen en mijn versgebakken pitabrood dippen in die overheerlijke Tzatziki saus! Hmmmmmm. Dat zijn de echte geluksmomentjes.

Vakantiegevoel
Zomer
Keukeninspiratie
Thuis koken
Griekse keuken
Tzatziki
Pitabrood
Santorini
Spaanse keuken
Paella
Keramieken schaaltjes
Mediterrane sfeer
Gezellig tafelen
Buiten eten
Vakantieherinneringen
Sfeervol eten
Familie eten
Kookinspiratie
Eetmomenten
Gezonde snacks
Vakantiegevoel
Zomer
Keukeninspiratie
Thuis koken
Griekse keuken
Tzatziki
Pitabrood
Santorini
Spaanse keuken
Paella
Keramieken schaaltjes
Mediterrane sfeer
Gezellig tafelen
Buiten eten
Vakantieherinneringen
Sfeervol eten
Familie eten
Kookinspiratie
Eetmomenten
Gezonde snacks

Warm geurig pitabrood

Recent was ik 6 dagen naar Santorini met mijn vriendinnen. En daar kwamen alle verwachtingen over dit mooie eiland uit.
Na zo’n vakantie probeer ik dat heerlijk, relaxte, vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden. En dat doe ik door de Griekse keuken naar mijn eigen keuken te brengen.
Die Tzatziki saus is namelijk in een handomdraai zelf gemaakt. Wat pitabrood uit de oven erbij en je waant je zo weer in zomerse sferen.

Vakantiegevoel
Zomer
Keukeninspiratie
Thuis koken
Griekse keuken
Tzatziki
Pitabrood
Santorini
Spaanse keuken
Paella
Keramieken schaaltjes
Mediterrane sfeer
Gezellig tafelen
Buiten eten
Vakantieherinneringen
Sfeervol eten
Familie eten
Kookinspiratie
Eetmomenten
Gezonde snacks

Paella baby

Heerlijk om mee te variëren. En mijn kids zijn ook dol op dit eten.
Ik heb ze eigenlijk van kleins af aan altijd laten mee-eten met ons. Dat was niet altijd gemakkelijk, maar heeft er wel toe geresulteerd dat ze nu bijna alles lusten. Uiteten is dan nu ook echt een feestje om samen te doen. Ze bekijken thuis al de menukaart en verheugen zich al op het lekkere eten.

En thuis gaat het dus ook meestal goed. Het maakt mij super trots nu ze zelf hun ontbijt maken. De ene dag een bakje yoghurt met fruit, maar ze maken ook geregeld zelf guacamole! Dan roosteren ze de boterhammen, guacamole erop, lekkere tomaatjes. En smullen maar. Dit heeft Isis aan haar broertje geleerd. Heerlijk!!! Zelf vind ik het wat heftig als ontbijt, maar mijn pubers gaan er voor.


Deze zomer gaan we met het gezin naar Tenerife. Eens kijken wat ze van de Spaanse keuken vinden. Ik verheug me nu al op zo’n dampend bordje paella. Met vers gevangen vis. Beetje citroen erover en dan lekker smullen. Mijn dochter gaat het samen met mij proeven!

Vakantiegevoel
Zomer
Keukeninspiratie
Thuis koken
Griekse keuken
Tzatziki
Pitabrood
Santorini
Spaanse keuken
Paella
Keramieken schaaltjes
Mediterrane sfeer
Gezellig tafelen
Buiten eten
Vakantieherinneringen
Sfeervol eten
Familie eten
Kookinspiratie
Eetmomenten
Gezonde snacks
Vakantiegevoel
Zomer
Keukeninspiratie
Thuis koken
Griekse keuken
Tzatziki
Pitabrood
Santorini
Spaanse keuken
Paella
Keramieken schaaltjes
Mediterrane sfeer
Gezellig tafelen
Buiten eten
Vakantieherinneringen
Sfeervol eten
Familie eten
Kookinspiratie
Eetmomenten
Gezonde snacks

Keramieken schaaltjes heb je nooit genoeg

Zelf neem ik van vakantie altijd wat leuke, keramieken schaaltjes mee. Inmiddels heb ik al een flinke verzameling. Schaaltjes kun je namelijk nooit genoeg hebben. Ze komen altijd van pas en tijdens het avondeten zijn ze onmisbaar. Voor die Tzatziki saus, de komkommertjes, olijven, nootjes etc.
Ook hiermee haal je dat heerlijke vakantiegevoel in huis.
Bovendien staat het ook leuk in je keuken. Wat citroenen erin en je waant je in Italië! Staat ook nog eens ontzettend gezellig op je aanrecht. Of vul ze met snacktomaatjes en paprika. Zo eten ze direct ongemerkt heel wat groenten weg!

Olijventakjes

Laatst ontving ik nog een leuke tip van een andere Prachtige Mama.
Zij neemt van vakantie altijd zo’n gezellig tafelkleed mee. Met citroenen of olijventakjes. Of natuurlijk dat kenmerkend rood-wit geruite Italiaans kleedje. Daarmee tover je jouw keuken of je tuintafel direct om tot een gezellig vakantieplekje. Dus daar ga ik deze zomer ook naar op zoek.

Alles om dat heerlijke vakantiegevoel maar vast te houden.
Mijn laatste tip;
Maak zo nu en dan eens een zonnige (alcoholvrije ) cocktail. Staat ook heel gezellig, is lekker en geeft je ook weer dat fijne vakantiegevoel.
Waarom maar 2 weken per jaar volop genieten, als je dit gevoel ook in je eigen huis en tuin kunt creëren?! Of in je eigen keuken van keukenhal bijvoorbeeld.

Vakantiegevoel
Zomer
Keukeninspiratie
Thuis koken
Griekse keuken
Tzatziki
Pitabrood
Santorini
Spaanse keuken
Paella
Keramieken schaaltjes
Mediterrane sfeer
Gezellig tafelen
Buiten eten
Vakantieherinneringen
Sfeervol eten
Familie eten
Kookinspiratie
Eetmomenten
Gezonde snacksIk wens je alvast een prachtige en zonnige zomervakantie.
Laat mij vooral weten hoe jij het vakantiegevoel gaat vasthouden en wat je vindt van bovenstaande tips.
En heb je zelf een leuke tip? Dan hoor ik dat graag.

Liefs,
Rachèl
(Keukenhal inspireerde mij tot het schrijven van dit blog)

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below