Vakantieieieieieie

De eerste delen van ons land(je) hebben het al: VA-KAN-TIE! Sommigen hebben er wekenlang naar uitgekeken, dagen en uren afgeteld en bij anderen steeg het stressniveau juist richting het maximum. ZES weken met kinderen!! Voor de één heerlijk en voor de ander een waar drama.

Lang
Of je het nu heerlijk vindt of juist niet; zes weken vakantie is best lang. Vier weken is in mijn beleving ook prima om even bij te komen van alle dagelijkse beslommeringen. Even bijtanken en weer door. Na vier weken is het ook iets makkelijker om weer in je ritme te komen. Dan ben je nog net niet helemaal gewend aan de dagen zonder broodbakken, drinkbekers, gymspullen, wc-rollen, lege potjes en het gemekker in de whatsapp groepen.

Typisch NL
Voordat we dat vakantiesysteem hebben aangepast, zijn we jaren verder. En dan zijn die meiden van mij zelf al moeder ben ik bang. Dus voor nu genieten of haten we die zes weken zomervakantie. Het merendeel van ons gaat er dan graag even tussenuit. We zijn zuinig op ons huis en met zes weken lang de kinderen in huis is het risico dat ze je huis afbreken groot. Dus, we gaan er op uit. Even een andere omgeving.

Slepkeuken
Om mij heen is de autovakantie richting Frankrijk favoriet. Op de camping met de eigen ‘slepkeuken’ of een tent mee. En in sommige gevallen huren we een chalet (een caravan zonder wielen die daar al staat zeg maar). Dat ‘hup in de auto stappen’ lijkt voor veel Nederlanders nogal stressvol. ‘Wij Nederlanders’ nemen namelijk niet alleen schoon ondergoed, zwemkleding en kleren mee. Nope,……. wij nemen zo’n beetje de hele huisraad mee.

Wagen volgeladen
Ik vermoed dat de Zigeuner invloeden heel sterk aanwezig zijn geweest in ons land en dat we hier tot de dag van vandaag last van hebben. Man, man, man, wat slepen sommige mensen toch een lading mee. De caravans, kofferbakken en dakkoffers worden tot de nok toe ingepakt. Met aardappelen, pastasauzen, fietsen, ballen, ventilatoren, badmatjes; je kunt het zo gek niet bedenken of het gaat gewoon mee vanuit Nederland. Ik vraag me soms af of mensen wel weten dat Frankrijk een heel beschaafd, goed ontwikkeld land is met allerlei voorzieningen. Ze hebben daar supermarkten (en wat voor supermarkten), er komt gewoon stromend water uit de kraan, je kunt er met pinpassen, creditcards en euro’s betalen….. Toch nemen wij ons halve hebben en houden mee.

Gezellig
Als echte Zigeuners is het misschien ook wel zo gezellig en herkenbaar om ook op vakantie omringd te zijn door je eigen spullen. Zo krijg je wat minder last van heimwee. En zo’n pastasaus van Honig weet je goed te bereiden en het smaakt dan ook gewoon goed. Stel je voor dat je eens iets nieuws probeert….Zelfs de waxinelichtjes met houders gaan mee in de dakkoffer. Natuurlijk wel met citroengeur, tegen al die muggen daar in dat land. Met een volgeladen auto (met dakkoffer en/of caravan) kan de reis dan beginnen. We kachelen in een aantal uur richting de eindbestemming om vervolgens enigszins uitgeput die teringzooi weer uit te pakken en op de plek te zetten.

Voorbeeld
De kinderen rennen ondertussen de camping over, nemen een duik in het zwembad, maken contact met Jan en alleman en vragen of jullie die avond bij het restaurant op de camping wat kunnen eten. Die kinderen passen zich vaak moeiteloos aan. Natuurlijk is het noodzakelijk dat de favoriete knuffels en/of tablets/telefoons mee zijn, maar verder boeit het de kinderen vaak niet wat er wel/niet mee is. Ze accepteren veel sneller dat het daar anders is dan thuis. Nou ja, anders… Wanneer we alles maar vanuit Nederland mee blijven zeulen naar onze vakantiebestemming dan is het verschil tussen thuis en vakantie niet zo heel groot. Maar, was het nu niet juist de bedoeling om er even tussenuit te zijn??

?

Fijne vakantie allemaal! Succes met pakken! 

Groet,
Gaby 

  • Ik ben Gaby Drees (1978), moeder van drie geweldige meiden (2006 – 2008 – 2011), vriendin van de leukste kerel en communicatiedeskundige bij een woningstichting en als zelfstandige onder de naam Commando Pinkelen. Ik woon in een bruisend dorp in Twente. Ik ben eigenwijs, hou van vernieuwing/verandering, maak niet alles af waar ik aan begin en deel graag mijn belevenissen via blogs.
    Je kunt mij ook volgen op mijn eigen site: klik hier 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below