Vasthouden

De eerste scholen zijn begonnen en ook menig ouder pakt het ‘werkende’ leven weer op. Net alsof voor je kinderen zorgen geen werken is, maar dat terzijde. Online en in magazines wemelt het van de berichten die tips geven om dat ‘vakantiegevoel/ontspannen sfeer/blablabla vast te houden.

Tips
Kook lokale gerechten, neem een vakantiegewoonte over, ga naar buiten en boek een nieuwe vakantie; allemaal tips om ‘het vakantiegevoel’ vast te houden. Nou, ik zie me al staan klungelen in de keuken om een typisch gerecht uit Curacao te bereiden. Dit gaat vast tot heel veel gevoelens leiden, maar het vakantiegevoel zit daar niet tussen ben ik bang. Naar buiten gaan; ja, ik denk dat dat wel helpt. Van de strakblauwe lucht en 33 graden op een Caribisch eiland naar het grauwe wolkendek en regen in Nederland. Hét ultieme vakantiegevoel opnieuw ervaren door naar buiten te gaan…. hilarisch idee.

Werk
Dat koken, ontspannen avondjes inplannen, niet teveel online gaan, geen werkmail controleren en zo werkt redelijk zolang je nog thuis bent. Er komt een moment dat je weer aan het werk gaat. Dat je hopelijk je wachtwoord nog weet en je mailbox opent. Dat je je vakantieverhalen deelt met collega’s en jij hoort hoe zij het gehad hebben. Die eerste dagen kom je nog wel door. Ultieme tip is wel om die eerste dagen niet meteen vol te plannen met afspraken. Gewoon heel rustig weer opstarten. Die tip werkt echt.

SSSSSSS
Maar dan komt de dag met de grote S(en): School, Sport, Sociaal leven >>> StreSS. Voor je het weet is het weer zover en moeten de kinderen weer op tijd in én uit bed, moeten broodbakken gevuld zijn, kleren gewassen en gestreken en moet je op tijd X op plaats Y zijn. Na school zijn er speelafspraken, tandartsafspraken, orthodontist bezoeken, verjaardagen en natuurlijk de sporttrainingen. Als een heks roer je weer in die ketel om een maaltijd op tafel te toveren én om de kinderen kant en klaar het trainingsveld op te sturen. De wasmachine draait overuren, de agenda loopt weer vol met afspraken, schema’s bepalen je dag en ja hoor de Whatsapp groepen zijn ook weer gereanimeerd. Die ‘flatliners’ in Whatsapp bevielen mij prima. Toch beginnen de hartjes van de Whatsapp groepen weer langzaam te kloppen.

Loslaten
Probeer dan het vakantiegevoel maar eens vast te houden. Het gevoel van de voetjes in zand, de warme zon op je huid, het zoute water in je oog … oh wacht dat gevoel wil je liever niet vasthouden…. die ijskoude mojito in je mond en die stralende ogen van je kinderen terwijl ze genieten van een ijsje. Terwijl je was nummer zoveel aan het wegwerken bent of in de regen op het schoolplein laat je dat vakantiegevoel snel los. Of je nu wilt of niet. Je kunt het simpelweg niet opnieuw voelen terwijl je op je werkplek bent of op het schoolplein staat. Oké tenzij je met je blote voeten in de zandbak gaat staan, maar dat ziet er dan weer een beetje ‘koekoek’ uit. Onderzoek wijst uit dat je het vakantiegevoel slechts twee tot 4 weken vast kunt houden (het fade-out effect). Net genoeg om al die SSSSS-en na de vakantie het hoofd te bieden.

🙂

Boeken
Wat ook helpt is een nieuwe vakantie boeken. Leuke tip! Voor de herfstvakantie staat er dus een stedentrip gepland. Gewoon, om dat vakantiegevoel vast te houden… of vooral om vooruit te kijken naar weer een mooie reis en nieuwe herinneringen. 

Groet,
Gaby

Ik ben Gaby Drees (1978), moeder van drie geweldige meiden (2006 – 2008 – 2011), vriendin van de leukste kerel en communicatiedeskundige bij een woningstichting en als zelfstandige onder de naam Commando Pinkelen. Ik woon in een bruisend dorp in Twente. Ik ben eigenwijs, hou van vernieuwing/verandering, maak niet alles af waar ik aan begin en deel graag mijn belevenissen via blogs.
Je kunt mij ook volgen op mijn eigen site: klik hier 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";