Afspraken maken met je kind over telefoongebruik?

Met een tiener in huis is het haast niet meer te vermijden. De tiener wilt een eigen mobiele telefoon en daar herinnert ze ons dagelijks aan.
Afgelopen mei werd ze 10 en het leek mij wel een mooie gelegenheid om Isis van een eigen mobieltje te voorzien. Helaas voor haar vond papa dat totaal niet en wacht ze tot de dag van vandaag met smart (phone) 🙂 op een eigen exemplaar.

We moeten er aan gaan geloven. Natuurlijk heeft de heeeeeeeele klas al een mobiel. Als ik haar mag geloven. En nu de hockey trainsters ook een eigen app groep opstarten met al die meiden. En ik daar dus nu bijna als enige moeder in zit, vind ik het ook tijd worden. Leuk hoor al die Tik-Tok filmpjes, maar ik hoef ze niet allemaal te zien….Dus graag een eigen telefoon!

En ik begrijp het hoe zeer het lonkt. Zij ziet papa en mama natuurlijk ook veel op hun mobiel. Zij wilt ook met haar vriendinnen appen en ze weet al helemaal welk flitsend hoesje ze gaat uitzoeken op het moment dat het van ons ein-de-lijk mag!

Ze zijn ook enorm leuk. En ik begrijp wel dat zij valt voor de Samsung A41 hoesje. Hartstikke leuk zo’n Best Friends hoesje.

De komende vakantie zal ik het balletje nog eens opgooien bij manlief. Wellicht is het een mooi moment om de spruit wegwijs te maken in de digitale wereld. En welke afspraken maak je dan?

Hoe pakken jullie dit aan?
Wat zijn de regels?
Hoe lang/ vaak mogen ze er op?
Mag hij ook mee naar buiten?
Hoe voorkom je dat ze in contact komen met de ” griezels ” die ook op het world wide web rond surfen.

Jullie tips zijn hartstikke welkom. Ik ga klaar zitten om jullie ervaringen en tips te lezen. En vertel me ook vooral wat er niet werkt!

Alvast bedankt voor jullie input.

Liefs,

Rachèl
(Dit blog is een samenwerking )

Hi, ik ben Rachèl . Getrouwd en mama van 2 lieverds. Verder ben ik druk, extreem ongeduldig, eigenwijs & enorm ambitieus. Tevens heb ik een fanatieke oorbellen verslaving. Ik ben de trotse oprichter & eigenaar van dit fantastische platform. Let’s connect mama’s -X- 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below