Bezoek de bollenvelden deze meivakantie

bollenvelden

Er zijn van die uitstapjes in Nederland, daar kan ik zelf maar geen genoeg van krijgen. De bollenvelden bezoeken staat elke lente op mijn wishlist. Het uitzicht blijf ik fantastisch vinden. En dat maakt het bezoeken van de bollenvelden een ideaal uitstapje voor de meivakantie. Lekker buiten en genieten van de mooie Nederlandse natuur. Hollandser wordt het niet. En zeg nou zelf; dit is toch een adembenemend uitzicht?

Werkelijk prachtig

Een aantal jaren geleden bezocht ik ze voor het eerst. Ik woonde al heel lang in Alphen aan den Rijn, maar het was er nog steeds niet van gekomen. In de auto gingen we met ons viertjes op weg naar de bollenvelden. Ik vond het werkelijk zo prachtig! Wat een mooie natuur en dat gewoon in ons eigen landje. Helaas ging ik in een weekend en was het echt veel te druk. Hordes toeristen en dagjes mensen. Nergens plek voor de auto. Ik besloot om nog een keer terug te gaan met de kinderen. Op een doordeweekse dag. Dat is direct mijn tip. Probeer het weekend te vermijden. Veel te druk! Op een andere dag is het minder druk en kun je er beter van genieten.

De Tulperij

De kids waren destijds nog stukken kleiner en ik ben toen met ze naar de Tulperij gegaan. Zo leuk om met de kinderen te doen, maar zeker ook alleen, of met een vriendin. Ze mochten toen een speurtocht doen en zo werd het gelijk een educatief uitstapje. Met een vragenlijst in de handen liepen ze driftig langs de tulpen rijen. Op zoek naar de juiste antwoorden. En ik had alle tijd om mooie foto’s te maken.
Inmiddels zijn ze al 10 en 12 en maak ik ze niet meer blij met een uitstapje tussen de tulpen. Dat heeft ook weer voordelen, want nu kon ik lekker met een vriendin gaan. Genieten van het uitzicht. Een lekker kopje thee op het terras en eens lekker bijkletsen. Uiteraard konden we deze schattige tulpen taartjes niet weerstaan.

bollenvelden

Tulpenvelden

Het leuke aan de Tulperij in Voorhout is dat je ook een excursie kunt boeken. Dan krijg je extra informatie over de werkzaamheden die er plaatsvinden. Reuze interessant om de informatie van dit familiebedrijf te horen. Ook mag je dan langs de tulpenvelden lopen. Het is ook toegestaan om er een stukje in te lopen om zo de allermooiste foto’s te maken. Perfect voor je Instagram feed natuurlijk.

Echt een prachtig Hollands plaatje! Ik kan hier op een stoeltje zitten en uren naar kijken. Zo mooi vind ik dit!

tulpenvelden

Pluktuin

En heb jij ooit al eens je eigen bos tulpen geplukt? Die ervaring moet je toch zeker ook eens meemaken. Super leuk om met je kartonnen emmer langs al die prachtige tulpen te struinen. Op zoek naar de tulpen die jou het meeste blij maken. Aparte tulpen met een mooi gekarteld randje. En tulpen in de allermooiste kleuren. Zo kun je jouw eigen persoonlijke bos samenstellen. Helemaal naar je eigen wens. Voor welke kleuren schakering zou jij gaan?

pluktuin tulpenvelden

Kiezen maar

Wij kozen zeer zorgvuldig de mooiste tulpen uit en eindigden nagenoeg met dezelfde bos! Allebei dezelfde smaak dus. Het lukte ons niet om er maar 10 te kiezen, dus namen we er nog een aantal extra.
Maak ook zeker nog een extra rondje om de kleine tulpen veldjes. Hier staan heel veel aparte soorten. Mooie, grote bloemenkelken met de meest feestelijke namen. Je kijkt echt je ogen uit. Deze mogen niet geplukt, want ze zijn bedoeld om het hele seizoen te staan pronken. Ook beschikbaar als bloembollen. Dan kun je ze in je eigen tuintje zetten.

Koffie met taart

Wij hadden geluk dat de ochtend dat wij er waren een schimmig zonnetje scheen. Dus kropen we lekker op het kneuterige terras. Genoten van een koffie met taart en lachten om de hordes toeristen die foto’s maakten van elke cm van de Tulperij. Ik geloof dat we alle nationaliteiten voorbij hebben zien komen.
En ik begrijp ze, want wat is het leuk om tussen die prachtige tulpen te staan en de bloemenpracht rijen dik om je heen te zien. Alle insta queens kunnen ook hun hart ophalen. Er staan gekleurde fietsen, een bad, en zelfs een bed. Heel leuk om mooie foto’s te schieten.

Winkelt

Als je wilt kun je na het plukken en koffie drinken nog helemaal los gaan in het winkeltje. Ze hebben genoeg leuke spulletjes. Uiteraard allemaal voorzien van een tulpenprint. Wij kochten nog een tulpenpen (oehhhh leuk) en tulpen in een pot voor op de tafel buiten. Zo kunnen we nog vaak aan onze gezellige ochtend terug denken. Als die lente nou eindelijk van start gaat, dan kunnen we ook in onze eigen tuin genieten van onze tulpjes.

Uitgenodigd

Dit jaar was ik uitgenodigd om tulpen te komen plukken bij de Tulperij. Nogmaals dank voor de leuke prijs! Maar volgend jaar ga ik zeker opnieuw weer kijken. Dit is een uitstapje dat je elk jaar kunt herhalen. Wanneer je net als ik ook zo van bloemen houdt, dan zal het nooit vervelen.
Laat je het mij weten als je deze meivakantie naar de bollenvelden gaat? Ik kijk graag mee met jullie mooie foto’s.
Alvast heel veel pluk plezier!

Liefs,
Rachèl

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below