Corona; Just keep swimming

Corona; “Just keep swimming”

-Dory, Finding Nemo

Kijk lieve, Prachtige Mama’s en daarmee slaat die Dory de spijker op zijn kop. Natuurlijk is die coronoa en alles wat er bij komt kijken uitermate vervelend. Het is heel normaal als je terug verlangt naar 2019. Het jaar dat alles nog kon en alles nog normaal was. En het is begrijpelijk dat je niet wilt accepteren dat het nieuwe normaal het nieuwe normaal is/wordt.

Safety first
Ik word ook verdrietig als ik met mondkapje op door de supermarkt loop. Mensen ogen gehaast en angstig en een gezellig praatje is er niet meer bij. Safety first. Het druipt van de gemond-kapte gezichten.
Het is niet fijn nu we met corona moeten leven en we worden enorm beperkt in onze vrijheden, maar op dit moment hebben we geen keuze. Er zit gewoon maar één ding op; blijven zwemmen.
Misschien ben jij het type fervente borstcrawl zwemmer en ga je geen hoge golf uit de weg.
Of wellicht ben je meer van de veilige schoolslag.
Of rugslag.
Wat je zwemstijl ook is; je zult hem wellicht moeten aanpassen en kijken naar wat er wel nog kan. Denken in mogelijkheden, maar vooral wel blijven zwemmen. Al staat het water je soms aan de lippen.

Coronagolven
Afgelopen week heb ik ook gezwommen. Hard ook. En terwijl ik hou van een rustige schoolslag werd ik nu gedwongen tot een heftige vlinderslag. Meedeinend met alle coronagolven. Zwemmend in tranen van onrust en verdriet. Niet wetende hoe deze coronagolf in mijn gezin en familie zou toeslaan. Hoeveel schade zou hij ons brengen? Of zou de golf eerst zijn piek bereiken, breken en ons alleen maar onaangenaam verrassen met een staartje. Wie zou het zeggen?

Roeien maar
Mijn vlinderslag beperkte zich tot zwemmen binnen de veilige muren van ons huis. 12 dagen met ons viertjes in quarantaine. Geen gefladder meer daarbuiten.
Back to basic. Alweer. En roeien met de riemen die we hebben.
Wat een geluk dat we moesten opboksen tegen een milde coronagolf en dat al mijn familieleden er zonder al te veel klachten doorheen zwommen. Je moet er toch niet aan denken wat voor ellende het kan veroorzaken. Een angstige gedachte wanneer iemand die je lief hebt positief getest blijkt.

Maar de beperkingen door corona gaven gek genoeg ook weer ruimte. Ruimte voor elkaar.
Niet naar school. Niet naar hockey en geen speelafspraakjes. De agenda was ineens volledig leeg. Wat hier voor in de plaats kwam, was veel geknuffel, tijd voor spelletjes, we bakten taarten en ik werd gossiemikke gewoon ook nog even Oriflame Manager. Doordat ik niet opgaf, maar keihard door werkte.


Pootje baden
Dus lieve, prachtige mama’s ; just keep swimming!
Hoe treurig het soms ook lijkt. Hoeveel er allemaal niet kan/mag. Ooit droogt deze poel op en kunnen we weer gaan waar we willen. Tot die tijd moeten we er met zijn allen maar het aller, aller, allerbeste van maken.

Pas je zwemstijl aan. Breek de golven waar je kan en de dagen dat je niet kunt zwemmen; geniet dan van het pootje baden!

Liefs,
Rachèl

Hi, ik ben Rachèl . Getrouwd en mama van 2 lieverds. Verder ben ik druk, extreem ongeduldig, eigenwijs & enorm ambitieus. Ik ben de trotse oprichter & eigenaar van dit fantastische platform. Gek op schrijven, beauty producten en het moederschap in al haar uitdagende facetten! Let’s connect mama’s -X- 
Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below