F*cking irritant al die betweters op sociale media!

Betweters Een tweejarige die vol overtuiging vertelt hoe iets werkt of moet. Met slissende stem, hakkelende zinnen en met een bloedserieus gezicht. Heerlijk! Daar kan ik enorm van genieten. Die overtuiging, de onschuldige manier van betweterigheid. Het kind weet immers niet dat het verhaal van geen kanten klopt. Het is op dat moment de waarheid en hij/zij weet precies hoe het zit. Geen twijfel over mogelijk.

Verstand komt….Verstand komt met de jaren, is een bekend gezegde. Wie dat bedacht heeft; geen idee. Of het klopt? Ook geen idee. Ik ken situaties waarin ik jongere mensen meer verstandige dingen heb horen zeggen dan de mensen met wat meer kilometers op de teller, maar dat terzijde.

PoldermodelNu staan we als Nederlanders wel een beetje bekend als mensen die overal over mee mogen praten. En, laten we dat dan ook vooral doen. Laten we vooral onze meningen geven. Gevraagd, maar ook ongevraagd. De social media kanalen varen er wel bij. Bij al die Nederlanders die hun mening geven. Ik vind dat prima en amuseer me regelmatig bij het lezen van columns, blogs, tweets of andere posts van bekende en minder bekende mensen.

commentaar

Ik zeg….Enige ergernis ontstaat wanneer mensen het allemaal beter lijken te weten. En geloof me, ook daar zijn wij Nederlanders onwijs goed in. Vanaf de zijlijn vertellen we wel even wat de opstelling van het Nederlands voetbalelftal moet zijn. We laten luid en duidelijk weten dat het team van Max verstappen waardeloos is en dat Max beter kan vertrekken wanneer ie geen betere auto krijgt. We vinden het goed of juist stom dat de film over Jesse Klaver toch niet door BNNVARA werd uitgezonden en die bikini van Claudia Schoemacher was toch echt te klein als ik de reacties van meerdere mensen mag geloven….  Oké, met die laatste ben ik het wel een beetje eens. Maar ach, laat haar.

Volle ladingWat betreft de andere meningen/reacties: waarom lijkt iedereen alles zo goed te weten als het aankomt op vooral onderwerpen zoals sport en politiek? De meningen zijn echt pittig af en toe. Vol overtuiging vertellen mensen wat een coach/sporter/politicus wel of juist niet moet doen. Mensen krijgen de volle lading wanneer ze iets doen waar mensen het niet mee eens zijn.

Publiek figuurIk hoor ze al zeggen: ja, dat krijg je als je een publiek figuur bent. Ja, hadden ze maar geen bekendheid moeten worden. Sorry hoor, maar al deze talentvolle mensen doen waar ze goed in zijn én delen het met ons. Zodat wij van hen kunnen genieten. Zodat we kunnen juichen en meeleven. En ja, zolang ze ‘winnen’ hebben ze vrienden. Maar oh wee als ze ‘verliezen’ of minder presteren. Dan zijn de ‘rapen gaar’ en het commentaar zo zuur als azijn.

commentaar

ZuurIk weet eigenlijk niet wat zuurder is? De commentaren of het karakter van die mensen die denken dat ze alles beter weten? Het moet toch pijn doen dat jij thuis op de bank zit, precies weet hoe het moet, maar niets kunt doen. Ja, je mening verkondigen op social media en tijdens verjaardagen. Maar dat heeft weinig effect op de opstelling van het team, het besluit van de politicus of het presteren van Max Verstappen.

InhoudHeel soms zitten er inhoudelijk goede reacties bij. Waar over nagedacht is, zeg maar. Ik vind het namelijk prima dat we het met elkaar oneens zijn, ergens iets van vinden en discussies aangaan. Graag zelfs. Maar wel met enige inhoud en iets minder ‘overtuiging’. In veel situaties hebben we maar de helft van de informatie. En in heel veel andere gevallen hebben we zelf niet de kennis en vaardigheden om het beter te weten of kunnen. Als dat zo was, waren we wel ieder kampioenschap kampioen, viel de motor van Renault niet telkens uit, enzovoort.

Zomaar iets roepen, omdat je denkt dat je er alles van weet; dat is echt f*cking vervelend. Zo, dat is mijn mening die ik ook even wereldkundig maak via social media … 🙂  !Groet,Gaby 

Ik ben Gaby Drees (1978), moeder van drie geweldige meiden (2006 – 2008 – 2011), vriendin van de leukste kerel en communicatiedeskundige. Geboren en getogen in Oldenzaal (Overijssel), gestudeerd in Groningen en nu woonachtig in een bruisend dorp in Twente. Ik ben eigenwijs, hou van vernieuwing/verandering, maak niet alles af waar ik aan begin en deel graag mijn belevenissen via blogs. Je kunt mij ook volgen op mijn eigen site: https://gabydrees.wordpress.com/

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below