Jarig in coronatijd, zo maak je er toch een feestje van!

Heb je een jarige thuis of ken je een jarige? Geef ze dit jaar dan wat extra aandacht. Want nu jarig zijn is niet echt leuk. Vooral niet voor kinderen die al weken aan het uitkijken zijn naar hun grote dag! Hoe je er voor de jarige toch een superleuke dag van kan maken, lees je in deze blog.

Feesthuis

Is je zoontje of dochtertje jarig? Pak dan dit jaar voor een goed feestgevoel extra goed uit met de feestversiering in huis. Dus niet alleen een slinger aan het plafond en de stoel versieren, maar zorg voor heel veel ballonnen, veel slingers en confetti op tafel. Ik weet het, confetti geeft rommel, maar dat is met een stofzuiger echt zo weg! Vergeet ook de voorkant van het huis of de voordeur niet te versieren. Ook leuk om een poster met de tekst ‘drie keer toeteren voor de jarige’ op het raam te plakken of een raamtekening te maken.

(Online) feliciteren

Ken je een jarige? Stuur dan een verjaardagskaartje, cadeautje of een grappig filmpje via WhatsaPP. Regel een groepsgesprek via Facetime of Zoom met meerdere vriendjes en vriendinnetjes om samen ‘lang zal ze leven’ te zingen. Of maak een supervrolijke stoepkrijttekening op de stoep bij de jarige. Als ouder kan je je familie en vrienden vragen om kaartjes of filmpjes te sturen naar de jarige. Wil je een jarige een cadeautje geven? Maak er dan iets leuks van: cadeautje in een grabbelton bijvoorbeeld of een feestpakket met toeters, ballonnen en een paar fopcadeautjes.

Speuren naar cadeautjes

Krijgt de jarige meerdere cadeautjes (opgestuurd), dan kan je deze verstoppen en de jarige er naar laten speuren. Een cadeautjes speurtocht in huis en de tuin met onderweg opdrachten in verjaardagssfeer. Denk aan bellen blazen om te testen of het kaarsjes uitblazen wel gaat lukken of nepcadeautjes met kranten inpakken.  Zo maak je een leuk moment van het openen van de cadeautjes.  

Taart

Superleuk om samen met de jarige een speciale verjaardagstaart te bakken. Natuurlijk met extra veel lekkers er bovenop. Denk er ook aan om een mini slinger voor op de taart te maken voor net dat extra feestelijke tintje! Mijn dochtertjes bakten mini taartjes voor hun bff’s. Dus je kan ook een taartje bezorgen bij een jarige. Met een lief briefje of kaartje erbij natuurlijk! Vergeet ook niet het doosje van de taart leuk te versieren. Al plak je er maar een paar ballonnen op. Wilt de jarige graag trakteren op zijn verjaardag? Zet dan goed verpakte traktaties in de tuin in een mandje of krat. Zelf bezorgen kan natuurlijk ook, maar dan wel rekening houden met anderhalve meter afstand! 

Feestdiner

Sluit de dag ook speciaal af met een feestmaaltijd. Ga voor chique en dek de tafel netjes met heel veel bestek, servetten, naambordjes en een menukaart. Vergeet ook de feestoutfit niet, dus trek allemaal jullie mooiste kleren aan, maak je haren mooi met gel of vlechten en maak je op. Zet een gezellig achtergrond muziekje op en smul samen van de lievelingsmaaltijd van de jarige. Denk ook aan het verjaardagstoetje!

Hebben jullie iets aan deze tips? Ik ben benieuwd welke jullie gaan toepassen.

Liefs,

Jessica

Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below