Kleine meisjes worden te snel groot…

Mijn dochter van 6 is helemaal in de ban van het “verander” shirt.Voor wie (net als ik tot een week geleden) geen idee heeft wat dit is. Hierbij de uitleg:

Het “verander” shirt is een shirt dat bezaaid is met glimmende pailletten. Deze pailletten vormen samen een afbeelding. Wanneer je met je hand tegen de pailletten instrijkt, veranderd de afbeelding naar een andere afbeelding.

Het is echt foeilelijk, maar mijn dochter droomde al weken van zo’n shirt. Maar ze mocht hem niet van mij….Jip; #loedermoeder ben ik toch.

Tot vorige week.

Mijn hartendiefje had op school open podium en ze moest samen met 6 andere meisjes een dansje oefenen. Nu hadden de meisjes bedacht dat ze allemaal hun verander” shirt zouden aantrekken zodat de mensen in de zaal zouden zien dat ze bij elkaar hoorden…En ze zouden ook allemaal een rokje erbij aantrekken.

Ik heb het hier dus over meisjes van 6! Hier werd goed nagedacht over hoe het optreden een groot succes kon worden.En daar smolt mijn moederhartje  natuurlijk weer van.

Dus op naar de winkel voor zo’n lelijk shirt. Het was nog even spannend, want de maat was uitverkocht, maar gelukkig kon hij nog besteld worden en hadden we hem na 2 dagen in huis.

Hij moest gepast. Hij was natuurlijk perfect en vanaf toen ging het shirt niet meer uit!

En ik weet zeker dat mijn lieverd nu nog meer zal stralen op dat podium. En dat ik als trotse moeder ook zit te glimmen in de zaal. Nog meer dan de pailletten op het shirt.

Het laat mij denken aan een hele poos geleden….

Vroeger….

Ik was 15 en mocht 1 keer per maand met mijn vriendinnen op stap. Na 1,5 uur voor de spiegel op de badkamer kwam ik naar beneden. Stralend in mijn nieuwe outfit.Hoofdschuddend keek mijn vader mij aan en vroeg mij of het nou echt nodig was dat ik in mijn onderbroek naar de disco ging?!Woest was ik!Mijn vriendinnen en ik hadden afgesproken om in onze HOTPANTS (wie kent hem nog) op stap te gaan. En ik was er zooooooo blij mee. Tot weerzin van mijn vader. Die kon deze modegril totaal niet waarderen.

Dus omarm ik het “verander” shirt nu maar en hoop dat mijn kleine meisje nog heel lang klein blijft.En vrees ik stiekem voor de dag waarop zij in haar onderbroek de deur uitstapt…Liefs,Rachèl

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";