Kwestie van voeding!

Ik ben Marga (1979) en woon samen met mijn prachtige meid (2009) in Groningen. In het dagelijks leven ben ik pedagogisch medewerkster en voedingsdeskundige. Begin dit jaar heb ik de kans gekregen om deze 2 beroepen te combineren op een groene bso, waardoor ik mijn passie voor gezond eten over kan brengen op de kinderen en hun ouders.

In mijn vrije tijd loop ik graag een stukje hard en vind ik het erg leuk om bento-boxen te maken voor mijzelf, maar ook zeker voor mijn dochter.

Bij mijzelf is deze gekke hobby begonnen doordat ik geen brood meer kon eten (overgevoelig voor gluten) en dus iets creatiever met mijn eten moest zijn in plaats van een heerlijke bruine boterham met kaas te smeren. Daarnaast begon ik te merken dat mijn dochter, die het liefst alle groente vermeed bij het avondeten, zo’n box ook wel gezellig vond. Al snel begon ik te merken, dat door deze manier van eten, er ongemerkt wat groenten/ rauwkost naar binnen gingen en ze zo toch wat meer vitaminen binnenkreeg.

De ene keer maak ik een wat uitgebreidere trommel, dan maak ik er echt een feestje van door het brood uit te steken, er een leuke prikker en een lief/ motiverend briefje bij te doen. De andere keer snijd ik gewoon een bruine boterham doormidden en wat stukjes paprika en komkommer in een vakje. Alleen al het apart in vakjes eten, vind mijn dochter al erg fijn eten. We maken vaak samen de lunchbox voor de volgende dag klaar, zo kan zij zelf kiezen wat ze wil eten.

Ook vind ik het erg leuk om telkens weer nieuwe recepten uit te proberen.

Deze recepten neem ik dan weer mee om samen met de kinderen op mijn werk te koken en/ of bakken. Erg leuk om iedere dag weer te zien hoe verbaasd kinderen kunnen zijn dat je ook gezonde patat of gezond snoep kan maken en dit dan ook nog erg lekker is.

Mijn boxen en recepten post ik graag op Instagram. Ik merk aan de reacties en aan de volgers, dat ik mensen inspireer en dat is nou net mijn doel; mensen motiveren en inspireren om gezonder te gaan eten.

Je kunt mij vinden op Instagram onder de naam: kwestie van voedingLiefs,Marga

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";