Navigeren door moederschap: De uitdagingen van loslaten 2.0

Moederschap
Loslaten
Opgroeien
Zelfstandigheid
Kinderen
Emoties
Familie
Groei
Eerste Schooldag
Trots
Samen Groeien
Persoonlijke Groei
Familietijd
Moeder-Dochter Relatie
Emotionele Reis
Opvoeding
Verandering
Zorgzaamheid
Familieband
Levensfasen

Moederschap is loslaten 2.0


Kijk je uit op de fiets? Doe je voorzichtig…?!
Jahaaaaaaa Mammmmmm! Navigeren door moederschap: De uitdagingen van loslaten 2.0
Het is zover. Ook kind nummer 2 slaat zijn vleugels uit.

Doe eens even chill Prachtige Mama

Een sprong terug in de tijd. Toen ik nog een klein Rachelleke was. De wereld ging ontdekken en zuchtend naar mijn eigen Prachtige Mama keek. Het woord bestond toen nog niet, maar ik denk dat ik dacht; doe eens even chill! “Wacht maar”, zei ze dan steevast. “Wacht maar tot je later zelf moeder bent, dan begrijp je mij”! Ik vroeg mij af waar zij zich toch steeds zo druk om maakte.

En ja mam, je had gelijk. Het moederschap is loslaten 2.0


Moederschap
Loslaten
Opgroeien
Zelfstandigheid
Kinderen
Emoties
Familie
Groei
Eerste Schooldag
Trots
Samen Groeien
Persoonlijke Groei
Familietijd
Moeder-Dochter Relatie
Emotionele Reis
Opvoeding
Verandering
Zorgzaamheid
Familieband
Levensfasen

Moeite met de groei

Inmiddels is het zo ver.
Later staat voor de deur. Ik ben Prachtige Mama van 2 super kids en die willen ook zo langzaamaan de wereld gaan ontdekken. En ik ben er helemaal nog niet klaar voor.
“Ach daar groei je in mee”, hoor ik andere Prachtige Mama’s om mij heen altijd roepen, maar ik heb moeite met die groei. Het besef van loslaten is er. Mijn 2e kind is na de zomervakantie gestart in groep 8. Groep 8!!! Onbegrijpelijk hoe hard de jaren voorbij zijn gevlogen. Zo breng je ze naar de kleuterklas en zo zwaaien ze de basisschool al bijna uit. Nog maar 1 jaar en dan is die hele basisschool periode afgesloten. De jaren vliegen echt. Het mag van mij wel iets minder snel gaan.

Mijn spullen zijn niet meer veilig

Voor mijn dochter niet. Die meet elke dag hoeveel centimeter ze nog moet groeien voordat ze net zo groot is als ik. En inmiddels is ze mij met 1 cm. voorbij gegroeid. Pikt mijn kleren uit mijn kast en kan niet wachten tot ze ook schoenmaat 40 heeft zodat ze ook mijn schoenen kan inpikken. Het duurt gelukkig nog even, maar ze is hard op weg. En al mijn fijne Oriflame producten…niet meer veilig. Veel te leuk om allemaal eens lekker uit te proberen.

Mam mag ik deo?

En ook mijn zoon groeit de pan uit. Valt het jou ook op hoe hard ze groeien in zo’n zomervakantie? In de lengte, maar ook in karakter. Na 1 week in groep 8 is hij verandert van kind naar kereltje. En kereltjes moeten blijkbaar deo. Voordat ik er erg in heb, staat hij straks zijn snorretje te scheren naast mij op de badkamer….

Moederschap
Loslaten
Opgroeien
Zelfstandigheid
Kinderen
Emoties
Familie
Groei
Eerste Schooldag
Trots
Samen Groeien
Persoonlijke Groei
Familietijd
Moeder-Dochter Relatie
Emotionele Reis
Opvoeding
Verandering
Zorgzaamheid
Familieband
Levensfasen
Navigeren door moederschap: De uitdagingen van loslaten 2.0

Eigen sleutel

En zo werd het ook ineens tijd om nu maar zelf met de fiets naar school en de hockey te gaan. En of hij dan meteen een eigen sleutel mocht, want dat was dan wel handig.

Ik moest er even van slikken. Mijn kind. Een sleutelkind. Zelfstandig aan het worden en ik weet dat hij het kan. En dat maakt mij natuurlijk super trots, maar ook kwetsbaar.
De sleutel kreeg hij, uiteraard. Maar dit sleutelkind is wel de sleutel naar mijn hart.

Sleutel naar mijn hart

Zijn zus ging hem 2 jaar geleden voor. Het kind dat mij voor de 1e keer moeder maakte. En ook het kind waarmee ik alle eerste keren deelde. Mijn lieve kind dat altijd al zo veel meer lef heeft dan ik. Dapper kind dat op haar allereerste schooldag tegen mij zei; ga jij maar naar huis mam! Terwijl ik nog even door het kleuterklasje dwaalde. Hevig slikkend om maar niet te huilen, want dat was zo niet cool.

Maar die 2e is lang niet zo stoer als zijn grote zus. Veel voorzichtiger. Vindt de dingen vaak spannend. En is helaas belast met het waardeloze richtinggevoel van zijn moeder. En dus piekert hij of hij de weg wel weet en kan onthouden. Waarop zijn grote zus dan zucht of hij ooit van Google Maps gehoord heeft?!

Ach je groeit er in mee hoor….
Ja Prachtige Mama’s ik weet het.

Kijk je uit schat?

Dus daar ging hij deze week. Zelf ook lichtelijk nerveus. De sleutel opgeborgen in de rugzak. Zijn blik licht gespannen. Kijk je uit schat?!

Jahaaaaaaaa mam!

Loslaten 2.0.
Is er ergens een cursus? Want deze fase krijg ik maar moeilijk onder de knie.

Liefs,

Rachèl

Hi, ik ben Rachèl.
Eigenaar & oprichter van dit toffe platform. Zelf Prachtige Mama van 2! Verslaafd aan schrijven, marsepeintaart en oorbellen. Leuk dat je hier bent.

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below