Party mét puber….

Onlangs vierde een van onze vriendinnen een feestje. Altijd leuk, feestjes! Nu was het wel zo dat onze oudste dochter óók mee mocht naar het feest. De dochter van de jarige en onze dochter zijn klasgenootjes en vriendinnen. En als dochter van het feestvarken mocht zij dus een paar vrienden uitnodigen.

Girls onlyVriendlief zat op de dag van het feest in het buitenland, wat inhield dat ik met onze oudste dochter naar het feest ging. Hoe gek is dat…… Ze is 11 en gaat met mij naar hetzelfde avondfeest. Ik vond het best gek. Ik vond ook dat ik rustig aan moest doen, want zoals ik tegen mijn schoonouders zei toen ik de andere twee daar bracht: “Ik moet nog wel een kind mee naar huis nemen.” Dochterlief reageerde daarop met: “Nou, ik moet nog wel een moeder mee naar huis nemen.” Dussss…………..

Om eerlijk te zijn, zat in die laatste opmerking wel een kern van waarheid. Ik was namelijk niet van plan om de hele avond spa blauw te drinken.

EmotioneelToen alle gasten binnen waren, besloot de jarige haar gezin naar voren te halen om ze toe te spreken. Ze toonde haar dankbaarheid, prees de goede eigenschappen van haar drie kinderen en man, uitte haar onvoorwaardelijke liefde voor hen en ze straalde van geluk. Om me heen konden de zakdoekjes tevoorschijn komen. Man, man, man; wat een mooi, intens en emotioneel moment. En dat direct na de koffie/thee. Dus hup, kom maar door met de wijn en het bier.

OptredenTijdens het feest vermaakten dochter en ik ons prima. Ik met mijn vrienden en zij met haar vrienden. Tweede hoogtepunt was het optreden dat de dochter van de jarige, samen met drie vriendinnetjes (waaronder onze dochter) verzorgde. Ze playbackte een nummer van Tina Turner en ze dansten. Ze deden het geweldig! De voorbereiding hadden ze zelf gedaan; dansje bedacht, geoefend, ballonnen en partypoppers gekocht, een pruik en hoeden geregeld. Echt gaaf om te zien hoe volwassen die elfjarigen zich al gedragen. Bovendien vond ik het ook erg stoer dat ze daar wel even gingen staan, voor een zaal vol mensen.

Hoogste tijdToen de puntzakken met frites kwamen en ik keek waar mijn dochter was, zag ik haar zitten met de dochter van de jarige. Op de vraag waar de anderen waren, werd me verteld dat die allemaal al naar huis waren….. Okeeej… dus….  Wij gaan ook zo! Een kwartiertje later, stapten we op onze fietsen en gingen naar huis. Daar maakten we nog wat selfies en stuurden we berichtjes naar vriendlief.

Rond 02.00 uur doken we onze bedjes in, om na zo’n 6 uur slaap er weer uit te rollen. Er stonden die zondag nog twee feestjes  op de agenda. Dochter voelde zich moe en loom… Jep, nu weet ze ook hoe dat is en hoe wij ons soms voelen na een feestje 🙂

Feestje mét een puber; best te doen!Groeten,Gaby

Gaby

Ik ben Gaby Drees (1978), moeder van drie geweldige meiden (2006 – 2008 – 2011), vriendin van de leukste kerel en communicatiedeskundige. Geboren en getogen in Oldenzaal (Overijssel), gestudeerd in Groningen en nu woonachtig in een bruisend dorp in Twente. Ik ben eigenwijs, hou van vernieuwing/verandering, maak niet alles af waar ik aan begin en deel graag mijn belevenissen via blogs. Je kunt mij ook volgen op mijn eigen site: https://gabydrees.wordpress.com/

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";