De puberfase is ook maar een fase

Ja hoor we zitten weer in een nieuwe fase.
En wat voor eentje!
De Help mijn kind schaamt zich rot voor mij fase
Zitten jullie er ook al in? Deze puberfase is echt hilarisch en brengt je per direct terug naar je eigen pubertijd.

Kekke loafers
De pre-puber in huis (10 jaar en ja het begint nu al) begint zich nu voor ons (haar ouders) te schamen.
Zo mag ik absoluut niet meer zingen. Ook niet neuriën op weg naar het hockeyveld. Ik mag wel nog naast haar lopen, maar zeker geen hand meer geven. En ook absoluut geen kus meer geven. Doei mam!
Tot nu toe kon ik dat gedrag nog wel enigszins handelen. Tot deze week. Nu kwam er wel heel veel ongevraagd commentaar.
Ik heb namelijk kekke, roze loafers gekocht. Waar ik dus enorm blij van word. Lekker fleurig. Leuk voor de lente. Kan onder een jeans, maar zeker ook onder een jurk. Nou die kunnen dus echt niet als je zo oud bent. Volgens de pre-puber. Hierbij kreeg zij ook nog hulp van haar kleine broertje. Die had er namelijk ook een eigen mening over; super onnozel mam als je daar nog mee loopt! Oké, ik hou ook van jullie.

Oordeel zelf…

Code oranje
Maar het leukste schaam-je-rot-voor-je-ouders-moment staat nu op naam van mijn man. Weet je nog 2 weken geleden voordat de lentezon doorbrak? Nederland was bedolven onder een witte deken van sneeuw. De wegen waren spekglad. Het was code oranje en deze Prachtige Mama blijft dan liever ver weg van de gladde wegen. Papa was thuis en dus zou hij de kids wel even naar school brengen. Het was na de Lock down en voor de krokusvakantie.

Skibroek
Gehesen in skibroek, met zijn Uggs aan en goede, dikke handschoenen werd het weggetje richting auto vrij gemaakt van sneeuw en ijs. In alle vroegte stond hij in de kou te zwoegen om de kuikens op tijd richting school te brengen.
Met het zweet op zijn voorhoofd stapte hij nietsvermoedend het puber-domein binnen.
Pap wat heb jij nou voor een ver-schrik-ke-lij-ke broek aan??!!! Gilde dochterlief het uit.
Zo breng je mij niet naar school hoor. No way. Dan blijf je maar in de auto zitten.

En daarmee, met die ene opmerking, stapten wij in de help-ik-schaam-me-echt-rot-voor-mijn-ouders-fase!

Corona crisis
Zijn we mooi klaar mee, wij veertigers. Dan kun je nog zo ruimdenkend zijn. Die kids zijn keihard en halen je wel even uit die droom. We zijn klaar. Burgerlijk. Huisje, boompje, Volvo op de oprit. Het enige dat er nog ontbreekt is het beestje. Maar geen corona-crisis die een pup in dit huishouden krijgt! Dat is echt niets voor ons. Dachten wij toch echt forever 39 te zijn. Worden we gewoon uitgelachen door onze eigen bloedjes.

Throwback
Ik weet het nog zo goed van vroeger. Tijdens het Limburgse carnaval. In de plaatselijke kroeg. Tussen het feestgedruis werd ik aangestoten; Rachèl je ouders zijn ook binnen. Oh My God dacht ik toen. Kan ik even door de grond zakken. Eerlijk is eerlijk, dan schaamde ik me ook dood.
En daar kwamen ze binnen. Mijn ouders. Lekker jolig. Wijntje in de hand en ik dacht; waar is hier de nooduitgang?!

Dus het zal er wel weer bij horen deze fase. Op dit moment zou ik namelijk niets liever willen dan met mijn lieve ouders in een gezellige kroeg of wijnbar zitten. Samen proosten met een lekker wijntje. De schaamte heeft plaats gemaakt voor trots. Hoe graag zou ik nu lekker samen even willen kletsen, proosten en lachen om het gedrag van mijn pre-puber. Zo jammer dat door corona dat niet kan. Ik heb zin in een avondje met mijn ouders. Met die onnozele, roze loafers aan natuurlijk. En dat mijn moeder dan zou zeggen kind je lijkt wel 39! Ze staan je super leuk. Ik verlang naar dat moment.

Tot die tijd wacht ik tot mijn tiener deze fase weer ontgroeit is en trots naar mij kan kijken. Zolang dat duurt denk ik maar; het is een fase, het is een fase, het is een fase. En ook die gaat gelukkig weer voorbij!

Liefs,

Rachèl

Rachèl, eigenaar en oprichter van dit toffe platform
Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below