Stop…. en doorrrr!

Een nieuw schooljaar is begonnen en binnenkort start ik bij mijn nieuwe werkgever. Dat betekent ook dat er dingen stoppen.

Kleuter afZo neem ik afscheid van de kleutertijd. Onze jongste dochter is zes en gaat naar groep drie. Groep drie!!! Geen bouwhoek, poppenhoek, zandtafels en kring meer. Niet meer gymmen in je ondergoed in de speelzaal op school. Niet meer heel veel buiten spelen met de karren, in de zandbak en op het klimrek. De kleutertijd stopt. Ons ukkie gaat nu ook leren lezen, schrijven en rekenen (ook in deze volgorde als ze op mij lijkt

TijdperkHet boenen van de spelmaterialen van groep 1 of 2 stopt dus ook. De spelletjesmiddagen, herfstwandelingen en andere uitstapjes waar hulp gewenst is; het stopt. Het kleutertijdperk stopt. Dat ‘kleine’ en het ‘zorgen voor’ stopt aanzienlijk. Ze gaan nog meer zelf doen, zelf kunnen en vooral zélf weten…. En met de oudste dochter in groep acht, stopt voor een van onze kinderen halverwege volgend jaar dus ook al het basisschooltijdperk! Whaaaaahhhh!!!! Stop de tijd!

De S is in de maandDeze septembermaand staat aan de ene kant in het teken van starten (school, voetbal, theaterles, streetdance, werk, etc.) en aan de andere kant van stoppen. We stoppen met de kleutertijd en ik stop bij mijn huidige werkgever. Ik sluit mijn werkzame periode in het sociaal domein af en verruil dit voor het onderwijs. De overleggen met collega’s, de leuke contacten met de vormgever, het sparren met collega’s, de diverse contacten met samenwerkingspartners, het plezier, het wandeltochtje van de parkeerplaats naar kantoor, de gesprekjes met onze geweldig toegewijde schoonmaakster, het zwaaien naar de collega’s van de receptie, het soms snijdende geluid tijdens de blokfluitlessen in het kantoor naast ons en het gevulde snoepblik op mijn vertrouwde bureau……. het stopt.

afscheid

AfscheidIk ga afscheid nemen van dingen, gewoonten, gebouwen, maar vooral van mensen. En dat vind ik nogal wat. Met veel collega’s heb ik een leuke band opgebouwd. Ik kan met verschillende mensen goed samenwerken en met een verschillende daarvan kan ik enorm lachen, mijn frustraties uiten, mijn ideeën vertellen, mijn twijfels en zorgen bespreken……. Het voelt prettig en vertrouwd. En ook daar ga ik afscheid van nemen.

We houden contact…Natuurlijk is er social media, mail, telefoon en zeg je dat je contact houdt. Mijn ervaring wijst uit dat dit contact na verloop van tijd toch wat verwaterd. Ieder doet z’n eigen ding, ontmoet weer nieuwe mensen en gaat doorrrrrr………………… ook zonder die vertrouwde omgeving of bekende mensen om je heen.

Vooral doorgaan..Net als kinderen die naar een volgende groep gaan, zetten ook wij volwassenen steeds nieuwe stappen. We leren nieuwe dingen, ontmoeten nieuwe mensen én we leren onszelf steeds een beetje beter kennen. Dankzij al die momenten van stoppen en weer doorgaan. Dankzij al die mooie mensen die komen en soms ook weer gaan. En vooral dankzij jezelf, omdat je weet dat je de tijd niet stil kunt zetten en door blijft gaan.

#vooraldoorgaan

Groet,

Gaby

Insert Image

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";