Verrassingscupcakes

Cupcakes, die vinden de meeste kinderen echt lekker. Goed alternatief dus om te geven als taart op het kinderfeestje. Van een ‘gewone’ cupcake, kan je een verrassingscupcake maken. Een piñata cupcake wordt deze ook wel genoemd. Net als bij een piñata zit er namelijk een lekkere verrassing in de cupcake. 

Wat heb je nodig?

  • cupcakes
  • gekleurde mini snoepjes
  • botercrème
  • kleurstof

Cupcakes

De cakejes kan je zelf bakken. Wil je het helemaal makkelijk, koop deze dan bij de bakker of in de supermarkt. Bak je ze zelf? Probeer dan zo hoog mogelijke te maken. Dat is wel zo handig voor het vullen straks. Voordat je kan vullen, moet je het cakeje eerst uithollen. Niet helemaal, maar een gaatje van ongeveer één tot twee centimeter doorsnee. Heb je een appelboor, gebruik die dan. Anders kan het ook met een gewoon mesje. Even goed opletten bij het uithollen, want je mag niet door de bodem van de cake heen! En snoep niet meteen de restjes cake op, want die heb je nog nodig…

Verassing

Is het gelukt met het gat in de cupcake maken? Dan kan je gaan vullen. Het feestelijkste resultaat krijg je met mini snoepjes. Dan valt er namelijk lekker veel snoep uit bij het nemen van een hap. Je kan net als ons mini m&m’s en nerds gebruiken. Wat ook kan zijn bijvoorbeeld fruitella dummy’s, manna of discodip. Als de cupcake bijna tot de rand gevuld is, leg je op het snoep een stukje van de cake die je uitholde. Daar verstop je de snoepjes dus mee.

Verstoppen

Om te voorkomen dat de kinderen niet meteen het losse dekseltje zien, verstop je dit onder botercrème. Dit maak je makkelijk zelf met een zakje van dr. Oetker. Geef de botercrème een vrolijk kleurtje of de themakleuren met voedingsmiddelenkleurstof. Een mooie hoge toef op de cakejes met een paar van de mini snoepjes geeft een feestelijk effect. Zo heb je alles goed verstopt, dus is het een echte verrassing voor iedereen.    

Ga jij deze feestelijke pinata cup-cake ook eens maken? Het wordt vast een groot succes!

Liefs,

Jessica

Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 
Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below