Waarom het geweldig is met 4 kinderen! #deel2

 Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? Mijn naam is Carin. Van beroep ben ik leerkracht. Ik werk 4 dagen in de week in het basisonderwijs. Daar geef ik les aan groep 4. Op mijn vrije dag geef ik nog RT aan een aantal kinderen. Wat is de samenstelling van je gezin? Ik ben getrouwd met Kees en samen hebben we 4 kinderen van 31, 29, 27 en 24 jaar. Drie jongens en de laatste is een dochter. Was een groot gezin altijd je wens. Of is het je “overkomen”? We hebben altijd gezegd dat we minimaal 2 kinderen wilde en als het mogelijk was 4. Een bewuste keuze om geen ongelijk aantal te hebben omdat ik daar geen leuke ervaringen mee heb. En het voelde inderdaad compleet toen we vier kinderen hadden. Wat zijn de voordelen van het hebben van 4 kinderen? Met vier kinderen is het gezellig druk in huis. Er komen vriendjes/ vriendinnetjes mee maar is dat niet zo dan is er in huis ook altijd genoeg te beleven met eigen broer of zus. Ze leren sociaal omgaan met elkaar, vieren feestjes met elkaar en steunen elkaar als dat nodig is. Ze leren op een natuurlijke manier dat alles gedeeld moet worden, spullen en aandacht terwijl toch niemand te kort hoeft te komen.

 Wat zijn de nadelen van het hebben van 4 kinderen? Voor ons geen nadelen, hoogstens dat het huis erg leeg wordt nu ze uit huis zijn. Heerlijk als ze regelmatig thuiskomen. Heb je nog tijd voor jezelf? En zo ja; hoe benut je die het liefste? De tijd met de kinderen had ik minder tijd voor mezelf maar dat is maar een beperkt aantal jaren. Nu komt dat vanzelf weer. We hadden bewust gekozen voor de kinderen dus vonden we het heerlijk ook zoveel mogelijk met ze samen te doen. En af en toe pasten opa en oma op als we samen een keer iets deden. Zou je andere mama’s 4 kinderen adviseren? Vol overtuiging: Het is het mooiste wat je kunt overkomen. Vier lieve, gezonde, enthousiaste, sportieve, slimme, energieke en betrouwbare kinderen. De drukte heb ik nooit als drukte ervaren. Ik had het minder druk met mijn vier kinderen dan ik sommige moeders met 1 kind zie hebben. Wat vind je het mooiste aan het moederschap? Dat je de verantwoording hebt om een kind op te voeden tot een goed en verantwoord mens en daarnaast mag genieten van de karakters van deze zich ontwikkelende mensjes. Heb je een gouden tip voor andere Prachtige Mama’s? Neem zoveel mogelijk tijd met je kinderen, besteed veel tijd met ze, lees voor, speel samen, ga op pad en geef ze alle aandacht die ze kunnen gebruiken. Sta altijd voor ze klaar maar leef ook zelf je eigen leven met werk en familie en vrienden. Dat geeft een mooi evenwicht. Ruimte voor opmerkingen/aanvullingen: Al onze kinderen hebben stages en opleidingen in het buitenland gevolgd en we hebben ze altijd overal ter wereld weer (samen met broertjes/zusje) zoveel mogelijk bezocht. Van Canada tot China, Frankrijk en Zuid-Afrika. Om alles met ze gedeeld te hebben geeft een band.

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below