“De avonturen van de thuiswerkende man: hilarische chaos en pyjamawerkstijl”

avonturen van de thuiswerkende man

Het nieuwe “normaal” loopt nu al een tijdje en langzaamaan wennen we er met zijn allen aan. Hoewel Karin (38, 3 kids en 2 katten) het eerst toejuichte, dat haar man de mogelijkheid kreeg om thuis te werken, snakt ze nu steeds vaker naar de dagen dat hij toch op kantoor gewenst is. Hij gebruikt ons huis als hotel en mij als zijn secretaresse! Hij laat het zich een beetje aanleunen thuis.

Pyjama-werkstijl

Ten eerste heeft Karin een tweeledige houding ten opzichte van zijn pyjama-werkstijl. Enerzijds waardeert ze het feit dat haar man comfortabel kan werken en geen tijd hoeft te verspillen aan het aantrekken van formele kleding. Maar anderzijds vraagt ze zich af hoe aantrekkelijk ze dit nu vindt. Dat hij geregeld in zijn zachte pyjamabroek op de bank zit te werken. Kleren maken de man toch?

avonturen van de thuiswerkende man

Virtuele vergaderingen

Ze is trots om te zien hoe hij alle ballen hoog houdt, zelfs als hij af en toe afgeleid wordt door de chaos in huis. Ze heeft geleerd om de katten op tijd uit de kamer te halen voordat ze de show stelen tijdens belangrijke presentaties. In de beginperiode kwam het geregeld voor dat hij met zijn collega’s in gesprek was en zijn harige huisgenoten zijn concentratie verstoorden. Of wat dacht je van de kinderen die lekker onstuimig door het huis rennen.

Werk en privéleven in balans

Over het algemeen waardeert Karin haar thuiswerkende man en de flexibiliteit en vrijheid die het thuiswerken met zich meebrengt. Ze geniet van de extra tijd die ze samen kunnen doorbrengen en de mogelijkheid om af en toe samen te lunchen. Ze weet dat haar man hard werkt, zelfs als het lijkt alsof hij een relaxte dag heeft, en ze bewondert zijn vermogen om werk en privéleven in balans te houden.

avonturen van de thuiswerkende man

Irritatiefactortjes

Er zijn echter ook wat nadelen aan dat thuiswerken. Het grote nadeel van het vele thuiswerken is het feit dat haar man het wel erg lekker vindt dat Karin ook thuis werkt. Daar maakt hij gretig misbruik van.

Schat breng je even koffie? Ik ga nu een call in……..
Waarop hij verwacht dat ik hem zo stil mogelijk een mok dampende, hete koffie op zijn bureau zet. Uit het zicht van zijn collega’s.


Schat hou jij die kinderen even stil? Ik ga nu een presentatie in. Bam deur van werkkamer slaat dicht. Terwijl ik ook thuiswerk. Aan de keukentafel. Met altijd onze kinderen om mij heen.


Schat wat eten we?
Vroeger was de afspraak; wie het eerste thuis is start met koken. Sinds we beide thuiswerken gaat meneer er vanuit dat om 18.00 uur de maaltijd klaar staat. Dan kan hij nog even lekker doorwerken!

Oh ik werk ook???

Hij laat het zich een beetje aanleunen sinds hij thuiswerkt. Ik lijk wel zijn secretaresse die de hele dag door beschikbaar is om hem te ontlasten en koffie te brengen. Misschien wordt het weer tijd om die mannen in pyjama weer wat vaker naar kantoor te sturen.

Dan kunnen de kids, de katten en ik ook weer vrijuit in ons huis bewegen!

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below