De kids voor 1 dag de baas!

Vorige week was het dan eindelijk zover. Mijn kids waren voor 1 dag “de baas “! Een lang gekoesterde droom die eindelijk uitkwam. Deze droom was van de kinderen, dat begrijp je wel. Het idee kwam van de familie-vloggers en ik wilde er nooit iets van weten. Tot ik van een goede vriendin hoorde dat haar kinderen ook een dag de baas mochten zijn en dat ze zoveel leuke ideeën hadden. Ineens ging ik overstag. Waarom ook niet! 

Opgetogen kondigde ik het goede nieuws aan. De kids vlogen tot het plafond van blijdschap en mijn man verklaarde mij finaal voor gek. Hij werd niet bepaald warm van mijn plan en voorzag vooral een dag vol narigheid. Ik niet. 
Ik ben er namelijk van overtuigd dat ze juist deze dingen onthouden en er later nog met veel plezier aan terug denken. Het leven is vaak al zo serieus, laten we toch vooral veel lol maken. En zo geschiedde….

Na de aankondiging volgden dagen vol brainstormsessies, plannen smeden, gesprekken op fluistertoon (lekkerrrrrrr), wilde plannen, wikken en wegen, maar vooral dagen met gigantische voorpret! Broer en zus werden een waar team en dat was zo leuk om te zien. 
Ze mochten er van mij goed over nadenken en de voorwaarde was dat we 1 dag eerder de plannen zouden horen. Dan konden papa en mama nog even de juiste boodschappen regelen en eventuele maatregelen treffen. 

Opgetogen kwamen ze met hun wensen lijst en wat hebben ze ons aangenaam verrast! 
Super leuk om te horen wat ze allemaal bedacht hadden. 
Dit was hun wensen lijst:
– ontbijten met croissants (gevuld met ham & kaas ) verse jus en een fruitsalade! De kleine garnaal van 7 wilde daar een beker cola bij (krijgen ze bij ons nooit), maar hield dat na 3 slokken voor gezien. Ze wilden volgens de oudste van 9 geen snoep bij het ontbijt, want dan werden ze misselijk en dat was zonde van de leuke dag! Joehoeeeeeeee het (op)- voeden werpt toch wel vruchten af. 

– nog voor het ontbijt moesten papa en mama de telefoon inleveren (oeps). Alleen voor heeeeeel belangrijke dingen mochten we er wel even op kijken. Dat was wel weer even een eye-opener. Toch maar proberen om hem iets vaker weg te leggen. Ze wilden niks horen over werk en zeker niet over bestellingen van sieraden…..

– daarna wilden ze naar Juliana-toren en daar wilden ze onbeperkt kunnen snoepen en dat wij op alles wat ze vroegen JA zouden zeggen! Dit was ook een makkie. Leuk park, genoeg afleiding. En na 2 snoepjes en een flinke suikerspin vroegen ze vanzelf om water! 

  • het avondeten. Wij vreesden dat we naar het “restaurant” met de gouden bogen moesten. Brrrrrr, worden jullie blij van zo’n big mac? Maar tot onze grote verbazing wilden ze beide thuis taco’s eten!!! Met allemaal kommetjes en ze wilden zelf kiezen waarmee ze de taco’s vulden! En geen gekke dingen hoor. Nee tomaatjes, kaas, mozarellaballetjes, gehakt etc. Wat een knusse kinderen!!!
  • Ze wilden niet in bad en ook niet onder de douche. En de jongste wilde ook de hele dag geen gel in zijn haar. Gelukkig mocht ik het wel nog kammen. Oh ja; Isis was van de modepolitie en had onze kleding sets klaar gelegd. Maar wij liepen er keurig bij hoor! 
  • na het eten wilden ze bioscoopje spelen. Dat is 1 van onze rituelen en dat gaat zo….Normaal gesproken laat ik ze zelf bioscoop kaartjes knutselen, maar daar hadden de baasjes geen zin meer in. Dan is 1 de kassa-medewerker en de ander regelt snoep bakjes. Dit zijn hele speciale bakjes….Je neemt een bakje, vult het met chips, en verstopt hierin een aantal snoepjes. Simpel, maar het is hier een ware HIT! Dan ploffen ze onder een gezellig dekentje op de bank en kan het bioscoopje beginnen. 
  • en de allerlaatste wens was slapen in het grote bed van papa & mama! En ja; wij hebben die nacht echt in de kinder bedden geslapen. Je bent de baas of niet! 

Ik denk dat deze stralende gezichtjes genoeg zeggen. We hebben alle 4 een top dag gehad. Wij hebben van hun genoten. Ik ben super trots om te zien hoe ze tot bepaalde keuzes komen. Hoe ze wikken en wegen. Met de wildste plannen komen en dan toch goed nadenken en met een haalbaar voorstel komen. En wat is het leuk om te ervaren wat ZIJ nou echt belangrijk vinden. 

De kids de baas voor 1 dag. Ik zeg doen! 
Bekijk
Bewonder
Verwonder
Geniet
En maak vooral onwijs veel lol.
Groot zijn kan nog heel hun leven. 
Herinneringen voor later, die maak je nu……

Liefs,
Rachèl 

Hi, ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Getrouwd en mama van 2 lieverds. Verder ben ik druk, extreem ongeduldig, eigenwijs & enorm ambitieus. En trotse oprichter & eigenaar van dit fantastische platform. Let’s connect mama’s 
-X- 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";