• Home >>
  • Blog >>
  • Kids >>

Hoe om te gaan met het gemis van je kinderen tijdens de zomervakantie: Tips voor gescheiden ouders

Tips voor gescheiden ouders: omgaan met gemis van kinderen tijdens de zomervakantie

Hoe om te gaan met het gemis van je kinderen tijdens de zomervakantie:

De zomervakantie is een tijd van plezier en ontspanning voor veel gezinnen. Maar voor ouders die gescheiden zijn, kan deze periode ook gepaard gaan met een hartverscheurend gemis. Als 39-jarige moeder van 3 kids ( 10, 8 en 5) begrijp ik maar al te goed hoe moeilijk het kan zijn om je kinderen te moeten missen tijdens deze speciale tijd. In deze blog wil ik enkele van de uitdagingen bespreken die gescheiden ouders kunnen ervaren en enkele manieren delen om hiermee om te gaan.

Het gevoel van leegte

Het eerste wat veel gescheiden ouders ervaren wanneer de zomervakantie aanbreekt, is een gevoel van leegte. Als moeder mis ik het dagelijkse contact, het samen beleven van avonturen en simpelweg samenzijn met mijn kinderen enorm. Het besef dat ze elders hun vakantie doorbrengen zonder mij heeft een diepe emotionele impact.

Tips voor gescheiden ouders: omgaan met gemis van kinderen tijdens de zomervakantie

De angst om belangrijke momenten te missen

De zomervakantie zit vaak vol met belangrijke momenten, zoals verjaardagen, vakantie-uitjes en andere bijzondere gebeurtenissen. Als gescheiden ouder kan het pijnlijk zijn te weten dat je deze momenten niet samen met je kinderen kunt vieren. Het kan een gevoel van verdriet veroorzaken, waarbij je je afvraagt hoe je waardevolle herinneringen kunt creëren terwijl je fysiek gescheiden bent. Bedenk dan maar dat je kinderen waarschijnlijk volop genieten van de vakantie met je ex. En dat plezier moet je ze ook gunnen.

Tips voor gescheiden ouders: omgaan met gemis van kinderen tijdens de zomervakantie

Communicatiebeperkingen

Een andere uitdaging voor gescheiden ouders tijdens de zomervakantie is het omgaan met beperkingen in communicatie. Afhankelijk van de omstandigheden kan het zijn dat je minder contact hebt met je kinderen tijdens hun verblijf elders. Dit gebrek aan dagelijkse communicatie kan het gemis versterken en de emotionele afstand vergroten. Ik ben heel blij dat mijn oudste al een eigen telefoon mee heeft. Zo is er toch wat intensiever contact.

Het belang van zelfzorg

Hoewel het missen van je kinderen tijdens de zomervakantie moeilijk kan zijn, is het essentieel om goed voor jezelf te zorgen. Als alleenstaande moeder begrijp ik hoe belangrijk zelfzorg is. Besteed tijd aan activiteiten die jou gelukkig maken, zoals het beoefenen van hobby’s en sociale interacties met vrienden en familie. Dit bevordert je emotionele welzijn en helpt je om beter met het gemis om te gaan. Bovendien gaat de tijd sneller voorbij als je zelf ook leuke dingen doet.

Het benutten van de beschikbare tijd

Hoewel de fysieke afstand aanwezig is, is het belangrijk om de tijd die je wél met je kinderen hebt, optimaal te benutten. Plan speciale activiteiten en quality time om samen herinneringen te creëren. Het gaat er niet om hoeveel tijd je hebt, maar hoe je die tijd gebruikt om waardevolle momenten te delen. En dat zit ook in kleine dingen. Laat ze een keertje bij jou logeren. Plan een dag dat zij de baas mogen zijn. Maak de tijd samen onvergetelijk.

Als moeder begrijp ik dat het missen van je kinderen tijdens de zomervakantie een uitdagende periode kan zijn voor gescheiden ouders. Sta jezelf toe om ze te missen, maar creëer tegelijkertijd positieve momenten wanneer je wél bij je kinderen bent. Op deze manier maak je de zomervakantie zo waardevol mogelijk voor zowel jou als je kinderen. Onthoud dat jullie liefde en verbondenheid niet beperkt worden door fysieke afstand.

Liefs,
Chantal (39 jaar, prachtige mama van 3 kids)

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below