I’m in the winning mood!

Winacties!!!
Facebook staat er vol mee en ik hou ervan!! Ik kan wel zeggen dat ik echt vaaaaak meedoe, en nu verwacht je natuurlijk de woorden: maar ik win nooit wat, maar IK dus wel ??
Allerlei dingen heb ik al gewonnen, zoals een hele outfit, een laptop, gifvrije nagellak, een portemonneetje…De grootste teleurstelling was het winnen van een etentje en doordat ze me niet konden bereiken en het om een specifieke avond ging, liep ik het mis…ik kon wel een gratis kopje koffie krijgen als ik een andere keer (zelf) bij ze zou komen eten…?
Maar nu heb ik het allerleukste ooit gewonnen (hoewel…een gedeelde eerste plaats met 1500 euro in het casino dan): met Ralph Moorman koken. ?
Ok dit behoeft misschien wat uitleg. Niet iedereen zal Ralph Moorman kennen, maar ik volg hem al een tijd op Facebook. Hij is een hormooncoach, heeft boeken geschreven, en deelt veel leerzame dingen op social media over voeding en hormonen. Aangezien (gezonde) voeding natuurlijk mijn grootste liefde is én ik ook een eigenwijze schildklier heb, vind ik dit natuurlijk razend interessant. 

En in samenwerking met hem is er iets nieuws op de markt: EkoMenu. Een soort van Hellofresh maar dan biologisch en rekening houdend met allerlei allergieën en diëten. En dus ook menu’s “inspired by Ralph Moorman”, wat betekent: menu’s geïnspireerd op het “hormonen-dieet”. En in grote lijnen betekent dit veel groenten, lactose- en glutenvrij. Maar ze hebben ook menu’s voor diabetici en voor de nieuwe hype “keto-dieet”. Voor ieder wat wils en natuurlijk ook als je gewoon kern-gezond bent ?
 
En laat ik nou al jaaaaaren denken: ze zouden een bio Hellofresh moeten hebben, lactosevrij. Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Sinds afgelopen juli op de markt. En dus deed ik (vrij impulsief wel) mee met de winactie: Ralph Moorman komt bij jou thuis koken. En ik won! Hoe hilarisch is dat! 

Op een regenachtige avond klopt hij aan en had hij niet 1 maar 3 zakken EkoMenu’s bij zich! Whoopwhoop! Eten winnen is gewoon echt het allerleukste! Toch was het wel een beetje bijzonder om een vreemde man in mijn keuken te hebben…of…een mán in mijn keuken te hebben ? Al pratende over het menu, over hormonen, over schildklieren en over ons werk, bereidden we de “courgetti bolognese”. Afgepaste hoeveelheden, receptkaartje erbij en gaan. In 30 minuten was het gefixt en ik moet zeggen, het was zeer smaakvol. Ik miste wel een klein beetje de koolhydraten erbij, maar je zou er natuurlijk altijd zelf wat pasta kunnen bij koken (of linzenspaghetti ?).
Time flies when you’re having fun, maar niet getreurd, ik kan nog 2 maaltijden zelf uitproberen ?

Dus de volgende dag ging ik aan de slag met: salade van quinoa, gekleurde bietjes en gerookte meerval. Eigenlijk hou ik niet van bietjes, maar deze wel omdat ze echt anders smaken. De salade vond ik echt heel smaakvol en verzadigend. En wat ik hieraan zo leuk vind is dat ik dingen eet die ik normaal niet zou kopen in de supermarkt. Ik hou zó van nieuwe dingen uitproberen! 

En weer een dag later stond er een stamppotje van aardappel en zoete aardappel met waterkers, gekarameliseerde ui, tomaat en runderworstjes op het menu. Normaal hou ik dus ook niet zo van zoete aardappel, maar in dit stamppotje echt overheerlijk! Manlief kreeg dit keer ook een portie van me en ook hij heeft er van genoten. 

Ik vind het briljant! Jaren heb ik een biologisch groentenpakket gehad. Heel leuk, lekker, allemaal nieuwe dingen ontdekt, maar wát een werk. Elke week recepten zoeken en alle andere spullen ervoor inkopen. En als (werkende) moeder van 2 kinderen heb je daar toch helemaal geen tijd, energie en zin voor/in? Met deze nieuwe maaltijdbox eet je gevarieerd, gezond, duurzaam, het is echt easy peasy dus iedereen kan dit maken! En nee…ik heb geen aandelen erin, maar wat niet is, kan nog komen ??Ik ben overtuigd, ik ga direct een abonnementje nemen. Ik ben benieuwd naar jouw ideeën en/of ervaringen!
Oh nog één ding, ik heb nog geen idee hoe ik deze (nieuwe) dingen de mondjes van onze bloedjes binnenkrijg ? dus als daar tips voor zijn, hoor ik dat ook graag natuurlijk. 
Liefs Sabine 

Hallo prachtige mama’s, ik ben Sabine, 36 jaar geboren en getogen in Alphen aan den Rijn. Getrouwd met een rasechte Alphenaar Wilco. Samen hebben wij 2 prachtige kinderen, Jolie (4) en Stijn (7).
Naast moeder zijn werk ik met veel plezier ook 3 dagen als psycholoog in een revalidatie- en re-integratie bedrijf.
Mijn passie in het leven is eten, en alles wat met eten te maken heeft. Lekker eten,koken, uiteten. Met 2 foodievriendinnen proberen we de beste restaurants van Nederland te ontdekken, en ook van buiten Nederland op ons jaarlijkse “culi-stedentrip”. Je kan wel zeggen dat ik een echte foodsnob ben geworden. Al is mijn eeuwige guilty pleasure gewoon een goede hamburger…en bitterballen…met rode wijn…
Maar daarnaast ben ik ook een gezondheidsfreak en doe ik in mijn vrije tijd een opleiding tot voedingsdeskundige. Lekker én gezond eten is een van mijn grootste uitdagingen. 
Over deze passie wil ik graag gaan schrijven. Ik heb wat ideeën op de plank liggen, maar ik vind het helemaal leuk als jullie vragen hebben op het gebied van voeding, op welke manier dan ook. 

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below