Koken op kampvuur op je kinderfeestje!


Een kampvuurtje is niet alleen gezellig, maar ook lekker! Dus maak een vuurtje als het lekker weer is op je kinderfeestje. Een echt kampvuurtje of vuurkorf kan, maar een vuurplaats van een paar bakstenen bouwen kan natuurlijk ook. Dan kan je de kids zelf iets lekkers laten maken. Een snack, broodje of een toetje om je vingers (letterlijk) bij af te likken!

Veiligheidsinstructies

Ook al zit het vuur in een vuurkort, maak toch goede afspraken met de kinderen. Een aantal regels zijn wel handig om even te bespreken. Zoals “sta niet dichtbij of tegen de vuurkorf”, “hou de punten van de spiesen naar beneden als je ‘m niet gebruikt” en “gebruik de spies niet als zwaard”. Gebruik je metalen spiesen? Vergeet dan ook de regel “raak het metaal niet aan, dat is namelijk superheet!” niet. En zet sowieso voor de zekerheid altijd een emmer water klaar.

Popcorn

Popcorn doet het ook altijd goed op een kinderfeestje. Extra leuk en lekker als je het zelf mag laten poppen! Maak van een stuk aluminiumfolie een schaaltje. Neem een best groot stuk folie nu de popcorn ruimte nodig heeft om te kunnen poppen. Meng in het folieschaaltje een grote eetlepel popcornmaïs en een theelepel olie goed door elkaar. Vouw de punten van de folie om een spies of stok heen. De folie moet je zoveel mogelijk dicht maken. Wel een paar kleine gaatjes open laten, zodat er lucht uitkan. Even boven het vuur houden en dan gaat de maïs vanzelf poppen!

Broodje knaks

Je kan zelf brooddeeg maken, is wel het lekkerst! Alleen heb je dan wel heel geduldige kinderen nodig. Snellere (en makkelijkere) oplossing is om afbakbroodjes te gebruiken. Prik een afbakbroodje op een lange BBQ-spies of lange stok. Laat de kids de broodjes steeds ronddraaien boven het vuur (in het vuur, dan wordt ‘ie zwart…). Als de buitenkant goudbruin is, is het broodje klaar. Erg lekker met roomboter en (vruchten) hagel. Of geef de kids twee spiesen, dan kunnen ze tegelijkertijd met het broodje een knakworst opwarmen.

Marshmallows roosteren

Gesmolten marshmallows met koekjes, dat vind ik echt zooo lekker! Prik een grote ronde marshmallow op een BBQ-spies of stok. Hou deze boven het vuur en draai de marshmalow langzaam rond. Zo worden alle kanten warm. Zodra de marshmallow lichtbruin verkleurd, is ‘ie goed. Omdat de spies heet is en de marshmallow fluffy, is het lastig om de zachte spek van de spies af te halen. De truc is om twee ronde koekjes, zoals Maria biscuitjes) te gebruiken. Knijp  met die twee koekjes de gesmolten marshmallow vast en schuif ‘m van de spies. Knijp de koekjes op elkaar en de marshmallow komt eruit lopen. Ok, het wordt een beetje een plakzooitje, maar het is echt superlekker. Gewoon je vingers erbij aflikken dus!

Liefs,
Jessica 

Ik ben Jessica Lauret, 41 jaar en woon samen met manlief en mijn twee dochtertjes Julie (12) en Evie (10) in Tilburg. Ik hou van strand, Zeeuwse bolussen (tja, ik ben een Zeeuws meisje), zure matten, fotograferen, lezen, bakken en koken. En vooral van leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden. Stilzitten kan ik echt niet, wat goed uitkomt met twee creatieve, sportieve en ondernemende dochtertjes. Met hun vriendinnen zijn mijn kids ook meteen mijn eigen testteam van nieuwe kinderfeestjes. Ik ben namelijk eigenaar van de webshop 
www.vankaat.nl waar ik complete feestpakketten voor de leukste kinderfeestjes verkoop. Superleuk om zowel de jarige als de ouders blij te maken met een thuisfeestje. Elke dag is het dus feest voor mij! 

Share the love!
Rachèl

Hi, Welkom op Prachtige Mama's. Ik blog over mijn leven als moeder en als vrouw. Gek op mijn gezin, vakanties naar Ibiza en een zwak voor toffe oorbellen. Verslingerd aan taal en marsepein taart. Leuk dat je hier bent. -x- Rachèl

Click Here to Leave a Comment Below