Stay furbulous!

Na de OMG WTF meeting waagde ik me onlangs aan een theatershow van een andere bekende YouTuber.Furtjuh om precies te zijn. Geboren als Rutger Vink in 1989 overigens 🙂

VerwachtingenIk had geen idee wat ik mocht of kon verwachten van deze furbulous show. Om eerlijk te zijn had ik ook geen enkel video van die beste jongen gezien. Naast videos blijkt Furtjuh ook te zingen en doet hij samen met Denise 20FurKitchen. Wat ik wel wist? Dat het een jongen is, die homo is (zijn coming out was nogal heftig en daar heeft hij ook een emotionele video over gemaakt) en dat hij nieuw haar heeft gekregen (transplantatie). Dus dat…..

Gillende meidenDe zaal vulde zich die middag met vooral meiden, een aantal jongens en een handjevol begeleidende vaders/moeders. Furtjuh lag in een bed op het podium. En toen hij ‘wakker’ werd en opstond gekleed in een unicorn onesie, barstte de zaal uit haar voegen. De decibelmeter sloeg door het dak. Wat een gegil!! Vol verbazing keek ik achterom de zaal in. Ja, ze gillen echt voor die jongen in zijn unicorn onesie!

ShowDe show was een afwisseling van liedjes, challenges, vragen van het publiek beantwoorden en speciale gasten. Anderhalf uur lang word je beziggehouden. En, ik moet eerlijk bekennen: ik heb me geen moment verveeld. Oké, ik heb wel een paar momenten gehad dat ik me afvroeg waarom ik in die zaal zat. Maar, ik heb genoten van de show én van het publiek. Ongelofelijk dat een jongen in vijf jaar tijd een Furmilie heeft weten te creëren die volledig uit het dak gaat; meezingen met liedjes, het podium op gaan voor challenges en natuurlijk een knuffel van Furtjuh en in de rij staan voor de Furchandise.

furtjuh

FurmilieDat hij een grote groep fans heeft, is wellicht mede te danken aan het feit dat hij er geen ‘one-man-show’ van maakt. Hij maakt er letterlijk een familieshow van. Zijn vriend doet mee, een goede vriendin en een vriend. Maar ook zijn moeder en oma spelen een rol in zijn video’s én dus ook in de show. Bijzonder vind ik dat. Het maakt hem namelijk kwetsbaar, maar bovenal authentiek.

BoodschapMet zijn show, zijn video’s en zijn eigen ‘levensverhaal’ inspireert hij jongeren om ‘furbulous’ te blijven. Daarbij geeft hij aan dat je leuk genoeg bent. Een belangrijke en mooie boodschap voor eigenlijk iedereen. Geloof in jezelf, wees jezelf, wees blij met jezelf. Terwijl hij het nummer ‘leuk genoeg’ zingt, kijk ik achterom en zie ik tientallen lichtjes (zaklamp functie op de mobieltjes) zweven op het ritme van de muziek. WAUW!!!

Rode draadDeze furbulous message voel je als rode draad door de show. Toch voelt het niet zwaar of beladen. Integendeel. Er is zoveel afwisseling en vooral ook erg veel humor, dat het gewoon een erg leuke show is. Ook de soms wat onwennige houding van een aantal deelnemers aan de show maakt het geheel uniek en leuk om naar te kijken.

Nu kun je zeggen wat je wilt van al die online kanalen en social media; jongens zoals Furtjuh hebben wel een geweldige boodschap én zijn invloedrijk bij een grote groep jongeren (en ook bij ouderen 🙂 ). YouTubers zoals Furtjuh mogen we koesteren.

Enne, het Halloi is beter te verdragen dan het OMG en WTF gegil!

Stay Furbulous allemaal!Groeten,Gaby

Gaby

Ik ben Gaby Drees (1978), moeder van drie geweldige meiden (2006 – 2008 ​- 2011), vriendin van de leukste kerel en communicatiedeskundige. Geboren en getogen in Oldenzaal (Overijssel), gestudeerd in Groningen en nu woonachtig in een bruisend dorp in Twente. Ik ben eigenwijs, hou van vernieuwing/verandering, maak niet alles af waar ik aan begin en deel graag mijn belevenissen via blogs. Je kunt mij ook volgen op mijn eigen site: klik hier

  

 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below