Zomerzin en winterdip

Aan vitamine D geen gebrek deze zomer. Wat hadden we toch een mooie, lange en warme zomer lieve mensen! Eigenlijk hoefden we ons normaal gesproken koude kikkerlandje dit jaar helemaal niet te verlaten voor een vitamine D boost. Die gele rakker groette ons iedere ochtend met volle overgave.

Boost
Die lange, warme zomer stond garant voor buiten zijn, feestjes, strand, veel drinken (water mensen, water 😉 ), zweten, blote armen, benen (en bij sommigen nog meer bloot). De lichte, lange dagen zorgen bij veel mensen voor een soort ‘boost’. De mondhoeken gaan als vanzelf omhoog, ogen glinsteren en de stem klinkt zelfs hoger/vrolijker. Bijzonder wat die gele rakker daar hoog in de lucht allemaal teweeg kan brengen.

Volume down
Die gele rakker kan alleen niet 365 dagen in het jaar op volledige sterkte blijven draaien. Althans, niet in ons land(je). Het volume draaien we vanaf september vaak aardig naar beneden. In plaats daarvan schroeven we het volume van het wolkendek een stukje omhoog. En ach, als we dan toch bezig zijn, maken we het ook nog spetterend met de nodige confetti. Er zijn dagen dat die confettimachine in de lucht onophoudelijk spuwt.

Dat grijze wolkendek, de kortere, natte dagen en frissere temperaturen zorgen bij verschillende mensen al snel voor hangende mondhoeken, doffe ogen en een stem die klinkt als die van van Maarten van Rossem.

Winterdip
Kruipen we richting het einde van het jaar, dan zijn sommige mensen in een winterdip beland. Een bevroren ijspegel lijkt nog meer emoties te tonen dan deze winterdippers. Het koude weer, de donkere dagen; ze trekken het niet. Ze willen ZON! Tripjes naar tropische eilanden zijn niet voor iedereen te betalen en een zonnebank; weet je wel hoe slecht dat voor je is!!!

Doorbijten
Dus even doorbijten. Na de donkere, koude dagen volgt het voorjaar. Waar alles weer gaat groeien en bloeien. En, waar we die gele rakker weer regelmatig gaan zien en voelen! De warmte, de straling. Zie je de glinstering alweer? Voel je je mondhoeken weer omhoog gaan? Voel je dat stukje teenslipper alweer tussen je twee tenen knellen? Het zand op je bruin glinsterende huid en de zweetdruppels als parels op je gezicht?

Seizoenen
Zelf hou ik van de seizoenen, de veranderingen en de afwisseling! Heerlijk dat het niet altijd 26 graden is en die gele rakker continue op hoog volume staat te branden. Ik hou van het wolkendek dat voorbij drijft door de kracht van de wind. De bomen die verkleuren, de dagen/nachten die korter/langer worden, de kaarsjes die weer gaan branden, hopelijk een beetje sneeuw en vorst….. Het voorjaar waarbij alles weer kleur krijgt, bloemen weer op poppen en de vogels gaan fluiten.. Je een ongeluk zweten en de run op airco’s en ventilatoren, de hitterecords, regenrecords, herfststormen, Elfstedenkoorts….. Heerlijk die variatie!

Alle respect voor de winterdippers, kersthaters, koukleumen en anti-sneeuwballers, maar troost je met de gedachte dat het maar één seizoen is! Doe je sjaal om, zet een (kerst)muts op en straal alsof jij die gele rakker himself bent. Of verstop je onder een dik pak dekens en ga in winterslaap. Dat is ook een optie….

Groet,
Gaby

GabyIk ben Gaby Drees (1978), moeder van drie geweldige meiden (2006 – 2008 – 2011), vriendin van de leukste kerel en communicatiedeskundige. Geboren en getogen in Oldenzaal (Overijssel), gestudeerd in Groningen en nu woonachtig in een bruisend dorp in Twente. Ik ben eigenwijs, hou van vernieuwing/verandering, maak niet alles af waar ik aan begin en deel graag mijn belevenissen via blogs.
Je kunt mij ook volgen op mijn eigen site: klik hier 

Share the love!
Rachèl

Hoi ik ben Rachèl Finkenflügel-Creugers. Ik ben getrouwd en mama van Isis en Jamie. Gek ben ik op het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Ik hou van shoppen, choco, schrijven, lachen, plezier maken en volop genieten van het leven. Met een open houding bekijk ik de wereld en geniet ik van alles wat er op mijn pad komt.

Click Here to Leave a Comment Below

Naar boven

";